BÉT
Üzlet

Tovább emelkedhet a Richter, de az OTP-re is érdemes lesz figyelni

Portfolio
Az OTP technikai képe alapján rövid távon lefelé mutat a trend a bankpapír számára, a Richter továbbra is egy fontos szint közelében jár, emellett a Magyar Telekomra is érdemes lesz majd figyelni. A hazai blue chipek grafikonjait megvizsgálva megnéztük, hogy az előttünk álló néhány nap során mire érdemes majd figyelni.

OTP

Az OTP a februári csúcsáról lefordulva nagyot esett, az árfolyam ezután márciusban letörte a 2015 óta tartó emelkedő trendvonalat, majd az esés ezt követően is folytatódott. A 2015 elején indult emelkedés kezdetére és az idei februári csúcsra húzott 61,8 százalékos Fibonacci szintről az OTP felpattant. A március végi felpattanás után az OTP újra lefordult, majd azt követően, hogy az árfolyam április elején nem volt képes a 9650 forint és 9300 forint közötti zóna közeléből felfelé elmozdulni, folytatódott a lejtmenet. Az árfolyam a 61,8 százalékos Fibonacci szint közeléből ismét felfelé mozdult el a hét második felében. Amennyiben a 8 140 forint közelében található 61,8 százalékos Fibonacci szint alá kerülne az árfolyam, a következő megállót a 7 680 forint közelében található támasz jelentheti majd. Felfelé, a rövid távú csökkenő trendvonalat áttörve a 9300 – 9650 forintos tartomány jelenthetné a következő ellenállási zónát az OTP számára.

Mol

A márciusi zuhanás után az 1 500 forintos szint közelébe eső Mol felpattant, az emelkedés azonban elakadt a 2 100 forintos szint közelében. A Mol ezt követően újra lefordult és a részvény az 1 950 forintos szint alá süllyedt vissza. Majd a részvény ismét emelkedéssel próbálkozott meg, az árfolyam újra áttörte a 2 100 forintos ellenállást, majd a múlt hét végére a Mol újra a szint alá került vissza. Az árfolyam ezután ismét lefordult, majd a hét második felére a Molnak sikerült az 1 900 -1950 forintos zónából felfelé elmozdulnia. Felfelé, továbbra is a 2 100 forintos szint állhat a tovább emelkedés útjában, míg a jelenlegi szintekről lefelé mozdulva el, az 1 950 – 1 900 forintos tartomány jelentheti az első támaszzónát.

Richter

A március eleji nagy esést követően a részvény felpattant, majd a 6 033 forintos szintet végül leküzdve a Richter a 6 400 forintos szint fölé emelkedett. Bár a múlt héten megtorpant az erősödés, az árfolyam lefordult, és a papír a 6 400 forintos szint alá került vissza, ezután a Richter sokáig nem tudott elszakadni a szint közeléből, pénteken azonban nagyobb emelkedést követően sikerült újra áttörnie azt. Ha sikerül továbbra is a 6 400 forintos szint felett maradnia, a következő ellenállást a 6 830 forint közelében található ellenállás jeleneti majd a Richter számára. Míg lefelé, újra a 6 400 forintos szint alá kerülve a következő megállót a 6 033-as szint jelentheti majd a továbbiakban.

Magyar Telekom

Az elmúlt hetek folyamán emelkedéssel próbálkozott meg a Magyar Telekom, egyre magasabb mélypontokat hagyva. A grafikonon egy emelkedő háromszög formálódik, amennyiben az emelkedés folytatódik, a háromszög 374 forint közelében található felső szárát áttörve a 387 forintos szint jelenthetné majd a következő ellenállást a későbbiekben. Lefelé, a háromszög 361 forint közelében található alsó szára alá kerülve a 335 forintos, márciusi lokális minimumot vehetné célba az árfolyam. Míg alatta a következő megállót a 325 forintos szint jelentené majd.  

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

járvány koronavírus brazília
Frankfurti tőzsde
virág barnabás mnb
trend és varos
mol campus látványterv
olaj, wti
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miért előnyös trendkövető kereskedővé válni, hogyan azonosítod a piaci irányokat?
Online előadás
Egyszerű, kézzel fogható praktikák, termékek az olajár meglovaglásához.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Frankfurti tőzsde