Előfizetői tartalom

30 százalékos zuhanás jöhet a tőzsdéken a sztárközgazdász szerint

Portfolio
Borús előrejelzést tett közzé a pesszimista jóslatairól ismert elemzőház, a Rosenberg Research arra számít, hogy az amerikai GDP harminc százalékkal eshet vissza a második negyedévben, az S&P 500 pedig 30 százalékos zuhanással 2 000 pontig eshet. Mindez csupán az elemzőház alapforgatókönyve, a pesszimista forgatókönyv még ennél is borúsabb, mivel az 1 800 pontos mélypontot vetített előre az S&P500 esetében a második negyedévre.

A 2008-as gazdasági válságot követő időszakra sokan a nagy recesszióként emlékeznek, a koronavírus-járvány, és annak gazdasági hatásai miatt a visszaesés még nagyobb lehet, mint egy évtizeddel korábban. Erre figyelmeztetett a neves közgazdász, David Rosenberg. A Rosenberg Research hétfői elemzése több forgatókönyvvel is számol az amerikai gazdaságra vonatkozóan: az alapforgatókönyv...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés