Előfizetői tartalom

Rövidített munkaidő, elmarad a béremelés, de nem lesz elbocsátás a Tungsramnál

Portfolio
A Tungsram munkahelyeket megvédő akciótervet jelentett be hétfőn a dolgozóknak, Magyarországon a szellemi dolgozóknál májusra, júniusra és júliusra 20 százalékkal rövidebb munkaidőt vezetnek be, ugyancsak a szellemi dolgozóknál elmarad az áprilistól megállapított béremelés, a menedzsment fizetését 25 százalékkal csökkentik és ebben az évben már nem lesz cafeteria juttatás, ugyanakkor a koronavírus-járvány miatt nem kerül sor elbocsátásokra - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Jörg Bauer, a Tungsram elnök-vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozta, a döntések révén osztoznak a válsághelyzet okozta terheken, amelyből a magas fizetésűek jobban kiveszik a részüket.     Úgy kalkulálnak, hogy a második negyedévben 30-40 százalékkal visszaeshet a fényforrásgyártásból és -forgalmazásból származó bevétel, ez lesz a legnehezebb időszak, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés