Előfizetői tartalom

A Deutsche Telekom nem vár a német kormányra, együttműködik a Huaweijel az 5G-hálózat építésében

Portfolio
Komoly vita alakult ki arról a nyugati világban, hogy szabad-e az 5G-hálózatok kiépítésénél a Huawei eszközeit is használni, sokan ugyanis komoly adatbiztonsági kockázatokra figyelmeztetnek a kínai gyártó bevonása miatt. A Handelsblatt úgy tudja, hogy a legnagyobb európai távközlési vállalat, a Deutsche Telekom is együttműködik a hálózat kiépítésében a Huaweijel.

A német kormány még mindig nem döntött arról, hogy engedélyezi-e, hogy a németországi 5G-hálózatban a Huawei eszközeit is használják. A szolgáltatók azonban már előre mentek a témában: A Telefonica Deutschand tavaly decemberben jelentette be, hogy a Nokiával és a Huaweijel együttműködve építi az 5G-hálózatát, A Vodafone Németországban az Ericsson és a Huawei eszközeivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés