Előfizetői tartalom

Hamarosan jelent a Mol, így látják az elemzők

Portfolio
Felemásan teljesíthetett a Mol az első negyedévben éves alapon, mivel két fontos eredménymutatója növekedhetett, azonban az adózott eredmény viszont negatívba csúszhatott. A finomítás kiváló negyedévet tudhatott maga mögött, mely kompenzálhatta a gyengébb olajár környezet miatt rosszabbul teljesítő kutatás-termelés részleget. A befektetők fókusza azonban sokkal inkább a negyedévet követő folyamatokra szegeződhet, azaz a társaság koronavírussal kapcsolatos kommunikációjára.

Összességében javuló EBITDA-t és EBIT-et várnak az elemzők éves alapon a Moltól az első negyedévben, azonban az adózott eredmény negatív lehetett. A szegmensek tekintetében nagyot ment a finomítás a drasztikusan javuló finomítói marzsoknak köszönhetően, azonban gyengélkedett a kutatás-termelés az alacsonyabb olajárak miatt. A kutatás-termelés (Upstream) eredményessége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés