BÉT
Üzlet

Részvényenként 22 forintos osztalékot fizet a 4iG

Portfolio
A 4iG szerdán közzétette a cég közgyűlési határozatait, amelyből többek között kiderült, hogy a társaság a tavalyi eredménye után részvényenként 22 forintos osztalékot fizet. A közgyűlésen a cég Munkavállalói Résztulajdonosi Programjáról is döntöttek.

A 4iG igazgatósága a koronavírus-veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezésekről szóló, vonatkozó kormányrendelet felhatalmazása alapján a közgyűlés hatáskörében eljárva 2020. április 29-én ülés tartása nélküli, írásbeli döntéshozatal keretében az alábbi határozatokat hozta:

A kormányrendelet adta felhatalmazás alapján az igazgatóság úgy határozott, hogy az előkészített és az igazgatósági tagok részére előzetesen – az előterjesztés mellékleteként – megküldött tartalommal elfogadja az igazgatóság előterjesztését a 2019. évi beszámolók, mérleg és eredménykimutatás, valamint a 2019. évi eredmény felosztás vonatkozásában; az igazgatóság beszámolóját a társaság 2019. évi üzleti tevékenységéről; a társaság könyvvizsgálójának jelentéstervezetét a 2019. évi éves beszámolók vizsgálatáról és az ismertetett hitelesítő záradékot; az auditbizottság jelentéstervezetét a 2019. évi beszámolók vonatkozásában; a felügyelőbizottság jelentéstervezetét a 2019. évi beszámolók vonatkozásában; valamint az igazgatóság jelentését a társaság ügyvezetéséről, a társaság vagyoni helyzetéről és üzletpolitikájáról.

A közzétett közgyűlési határozatokból továbbá az is kiderült, hogy a kormányrendelet adta felhatalmazás alapján az igazgatóság továbbá úgy határoz, – figyelemmel az ismertetett 2019. évi éves beszámolók tartalmára -, hogy a társaság a 2019. üzleti év után részvényenként 22 forint osztalékot fizessen. A kormányrendelet adta felhatalmazás alapján az igazgatóság továbbá úgy határoz, hogy felhatalmazza a társaság igazgatóságát, hogy a társaság mindenkori likviditási helyzetét figyelembe véve határozza meg az osztalékfizetés időpontját, azzal a kitétellel, hogy az osztalékfizetés legkésőbb 2020. december 31. napjáig megtörténik. A 22 forintos osztalékkal, és a 4iG szerdai záróárával számolva 4,1 százalékos osztalékhozam adódik.

Emellett elfogadták a társaságnál a Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP) megindítását és szervezetének („MRP Szervezet”) létrehozását. Az igazgatóság úgy határoz, hogy az MRP javadalmazási politika tervezett végrehajtása érdekében a társaság. mint alapító 2 500 000 darab, 20 forint névértékű 4iG törzsrészvény megszerzésére jogosító vételi opciót, mint nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás juttasson az MRP Szervezet részére. Az MRP Szervezet részére összesen 2 500 000 darab 4iG törzsrészvény megszerzésére jogosító vételi opció kerül átadásra legkésőbb 2020. április 30-ig.

A 4iG szerdán 3,9 százalékkal került feljebb, a társaság részvényárfolyama idén 19,8 százalékot esett.

Kereskedés 4IG-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

(BÉT)

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

virág barnabás mnb
trend és varos
mol campus látványterv
Frankfurti tőzsde
olaj, wti
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miért előnyös trendkövető kereskedővé válni, hogyan azonosítod a piaci irányokat?
Online előadás
Egyszerű, kézzel fogható praktikák, termékek az olajár meglovaglásához.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Frankfurti tőzsde