BET
Üzlet

Fontos megállapodást kötött a Richter: koronavírus elleni oltóanyag bérgyártásáról

Portfolio
A Richter és a Helm AG közös tulajdonú vállalata bejelentette, hogy megállapodást kötött az Egyesült Államokban bejegyzett Inovioval fennálló gyártási partnerkapcsolat kiterjesztése céljából. A megállapodás tárgya az Inovio fejlesztés alatt álló Covid-19 elleni DNS-alapú oltóanyagának nagy volumenű bérgyártására vonatkozik.

A Richter és a Helm AG közös tulajdonú vállalata, amely mikrobiális biotechnológiai bérfejlesztést és gyártást végez, ma bejelentette, hogy megállapodást kötött az Egyesült Államokban bejegyzett Inovioval fennálló gyártási partnerkapcsolat kiterjesztése céljából. A megállapodás tárgya az Inovio fejlesztés alatt álló Covid-19 elleni DNS-alapú oltóanyagának nagy volumenű gyártására vonatkozik. Az INO-4800 oltóanyagnak jelenleg folynak a fázis 1 klinikai vizsgálatai az Egyesült Államokban, amely a nyár folyamán eljuthat akár a hatásosságot mérő fázis 2/3 klinikai szakaszba is.

Az Inovio 2014 óta működik együtt a Richter-Helm BioLogics-szal. Az Inovio a VGXI, Inc által kifejleszett technológiára alapozva fektette le a Richter-Helm BioLogics-nál a saját DNS-alapú gyógyszer platformjához szükséges plazmid kereskedelmi forgalom célú gyártástechnológiáját. A technológia transzfer sikerét korábbi projektek már igazolták.

Az Inovio nemzetközi együttműködést hozott tető alá partnerekkel és társfinanszírozókkal annak érdekében, hogy minél jobban felgyorsíthassa az INO-4800 fejlesztését.

Ez az együttműködés tovább erősíti a Richter-Helm Biologicsnak, mint tapasztalt és megbízható mikrobiális biológiai készítmények bérfejlesztését és gyártását végző vállalatnak a pozicióját. Ez a megállapodás egyúttal kiváló példája annak az elköteleződésnek, ami a Richtert jellemzi a Csoport biológiai készítmények előállítására szánt erőforrásai további bővítésének irányában

, mondta dr. Bogsch Erik, a Biotechnológiai Üzletág igazgató helyettese.

A bejelentéssel kapcsolatban megkérdeztük Beke Zsuzsát, a Richter kormányzati kapcsolatok és PR vezetőjét, aki kiemelte, hogy a bérmunkamegállapodások a gyógyszeripari együttműködéseknek egy jellemző formája, és a Richter számára ez egyre inkább fontos lesz.

A Richter 0,4 szerdán százalékkal került lejjebb, a társaság részvényárfolyama idén 7,3 százalékot emelkedett.

Kereskedés RICHTER-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

Frankfurti tőzsde
olaj, wti
cimlap_minszk0605
önkormányzat szakszervezet boros péterné
delafrika koronavirus jarvany200605
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Miért előnyös trendkövető kereskedővé válni, hogyan azonosítod a piaci irányokat?
Online előadás
Egyszerű, kézzel fogható praktikák, termékek az olajár meglovaglásához.
Frankfurti tőzsde