Előfizetői tartalom

Koronavírus: március végén még tartották magukat a magyar cégek

Portfolio
Kevesebb cég működött Magyarországon 2020 első negyedévében, mint az egy évvel korábbi időszakban, de a csökkenés mértéke nem ugrik ki jelentősen az előző pár év hasonló időszakának adataihoz képest, vagyis a koronavírus-járvány miatti nagy leállás még nem érződik a számokon – derül ki a Bisnode március végi adataiból. Az ágazatok közül csupán egyben nőtt a cégek száma tavalyi adatokhoz képest, területileg viszont egyetlen megye sem volt – beleértve a fővárost is – ahol ne csökkent volna ez az érték.

Két százalékkal csökkent a cégek, húsz százalékkal nőtt a csődök és 57 százalékkal a végelszámolások száma 2020 első negyedévében az egy évvel korábbi értékekhez képest – derül ki a Bisnode cégcsoport adataiból 2020 első negyedévének végén. Az értékek nem térnek el jelentősen a korábbi évek során megfigyelhető trendtől, vagyis az új típusú koronavírus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés