Előfizetői tartalom

Újra zuhanás a tőzsdéken – Jó ötlet most BMW-be, Daimlerbe, Volkswagenbe fektetni?

Ha volt szektor, amit alaposan megtépázott a globális koronavírus-járvány miatt bekövetkezett válság, az az autóipar. Világszerte egymás után álltak le a gyárak, zártak be a kereskedések, nem csak a gyártás, de az értékesítés is zuhant. A válság az árfolyamokon is mély nyomot hagyott, nagyot esett az autóipari cégek, így a három nagy német autógyártó, a BMW, a Daimler és a Volkswagen árfolyama is, olyan mélyre esett a részvények árazása, amilyenre az elmúlt két évtizedben csak ritkán láttunk példát. Megnéztük, mi történt az elmúlt hónapokban a német autógyártók árfolyamával, hogy néz ki az árazás, mit gondolnak az elemzők, és milyen technikai szintekre érdemes figyelni.

Mi történt az elmúlt hónapokban a grafikonokon?

BMW

A BMW árfolyama is évek óta lejtmenetben halad, 2015 februárjában még 122 eurón állt, majd onnan idén március közepére 37 euró alá esett, vagyis ezen az időtávon elveszítette értékének 70 százalékát. Az idei február 19-i 65,4 eurós szintről egy hónap alatt 44 százalékot esett, majd onnan 54 százalékot pattant fel, de még így is 13 százalékkal áll alacsonyabban, mint február közepén.

bmw chart

Daimler

A cikk tartalmából

  • Egy hónap alatt lefeleződött a német autógyártók részvényárfolyama
  • Azóta viszont masszív rali bontakozott ki, 60-70 százalékos árfolyamemelkedéssel
  • Rég nem látott alacsony szintre estek az árazások
  • Probléma, kihívás van bőven, de a három német autóipari részvény lehetőség is a ciklikus papírokba fektetőknek

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái