Előfizetői tartalom

Warren Buffett kiszállt, a kisbefektetők meg be - Mi történik itt?

Portfolio
Teljesen kiszállt a légitársaságokból Warren Buffett, ez a mostani válság már az omahai bölcsnek is sok volt. A nagy amerikai légitársaságok utasforgalma 95 százalékkal csökkent, milliárdos veszteségeket könyveltek el, égetik a készpénzt és hitelekért, állami mentőövekért állnak sorba. Ennek ellenére az egyik amerikai brókercég vezetője arról számolt be, hogy a lakossági befektetők még vették áprilisban a légitársaságok papírjait, ami szöges ellentétben áll Buffett lépésével.

A legendás befektető, Warren Buffett az elmúlt hetekben még kifejezetten optimista volt a légitársaságok hosszútávú kilátásaival kapcsolatban, a hétvégén viszont kiderült, hogy a befektetési cége, a Berkshire Hathaway minden légitársaság-kitettségétől megvált, ami jele lehet annak, hogy most már a profi befektetők szerint is vannak olyan szektorok, vállalatok, amelyek túlélése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés