Richter
Üzlet

Pénteken jelent a Richter, rekordközeli árbevételt várnak az elemzők

Portfolio
Pénteken teszi közzé idei első negyedéves számait a Richter, a Portfolio által készített konszenzus alapján az elemzők mindegyike emelkedő árbevételt várt, a várakozások mediánja szerint az első negyedéves árbevétel nem sokkal maradhat el a tavalyi, negyedik negyedéves árbevételi rekordtól. Az általunk megkérdezett elemzők által adott várakozások mediánja szerint a Richter adózott eredménye 6,1 százalékkal nőhetett az első negyedévben.

Milyen lesz az eredmény?

A Portfolio saját konszenzusa szerint az elemzői várakozások mediánja alapján a Richter összes árbevétele 13 százalékkal 137,4 milliárd forintra emelkedhetett az idei első negyedévben, az általunk megkérdezett elemzők mindegyike növekvő árbevételt várt 2019. azonos időszakával összehasonlítva. A bruttó fedezet esetében 78,6 milliárd forintot vetített előre a Portfolio konszenzusának mediánja.

Az üzleti tevékenység eredménye 24,5 százalékkal 21,4 milliárd forintra emelkedhetett az elemzői várakozások mediánja alapján, míg az adózott eredmény esetében 6,1 százalékkal magasabb, 23,4 milliárd forintos profitot vetített előre a Portfolio által összeállított konszenzus mediánja.

A Portfolio által összeállított elemzői konszenzus várakozásinak mediánja szerint a Richter összes árbevétele 137,4 milliárd forintra emelkedhetett 2020. első negyedévében, ami csupán 1 százalékkal lenne alacsonyabb, a tavalyi, negyedik negyedéves árbevételi rekorddal összehasonlítva. A bevétel növekedésében közrejátszhatott a valószínűsíthetően továbbra is jól teljesítő Vraylar, ahogyan a forint főbb devizákkal szembeni gyengülése miatti devizahatás is.

A bruttó fedezeti hányad 2020. első negyedévében az elemzői várakozások mediánja alapján 57,2 százalékos lehetett, ami 0,3 százalékpontos csökkenést jelentene a korábbi év azonos időszakával összehasonlítva.

A Portfolio saját konszenzusának mediánja szerint az üzleti tevékenység eredménye 24,5 százalékkal 21,4 milliárd forintra emelkedhetett az első negyedévben, míg az általunk készített elemzői konszenzus mediánja alapján a Richter adózott eredménye 6,1 százalékkal 23,4 milliárd forintra emelkedhetett az első negyedévben.

Emelkedett idén az árfolyam

A Richter ma 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a cég részvényárfolyama idén 4,8 százalékot emelkedett, ezzel a négy hazai blue chip közül a Richter az egyetlen papír, ami idén eddig erősödésre volt képes.

Kereskedés RICHTER-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Címlapkép forrása: MTVA / Bizományosi: Róka László

járvány koronavírus brazília
Frankfurti tőzsde
virág barnabás mnb
trend és varos
mol campus látványterv
olaj, wti
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miért előnyös trendkövető kereskedővé válni, hogyan azonosítod a piaci irányokat?
Online előadás
Egyszerű, kézzel fogható praktikák, termékek az olajár meglovaglásához.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Frankfurti tőzsde