Előfizetői tartalom

Veszteséges lett a Mol lengyel szektortársa, a PKN Orlen

Portfolio
Ma tette közzé első negyedéves gyorsjelentését a lengyel olajtársaság, a PKN Orlen, és mindez annak fényében érdekes, hogy holnap hajnalban érkeznek a Mol számai. Negatívba csúszott a PKN nettó eredménye az elmúlt negyedévben, mely jórészt az alacsonyabb olajárak miatti készletátértékeléseknek volt köszönhető. Év végére 30-35 dolláros olajárra számít a menedzsment.

Közzétette gyorsjelentését a Mol lengyel versenytársa a PKN Orlen. Az előző év első negyedévéhez képest 13 százalékkal 22 milliárd zlotyira csökkent a PKN árbevétele, mely a zuhanó kőolajárak miatt alacsonyabb finomított és petrolkémiai termékáraknak volt köszönhető. A PKN EBITDA LIFO mutatója, mely a Mol készletátértékelési hatásoktól tisztított (CCS) eredményéhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés