Előfizetői tartalom

Fidelity: Mit gondoljunk az osztalékcsökkentésekről?

Portfolio
Újabban egy az egész világon végigsöprő osztalékcsökkentési vagy halasztási hullám borzolja a befektetők kedélyét, főleg azokét, akik elsősorban income stratégiákkal foglalkoznak. De nem minden osztalékcsökkentés egyforma, a vállalatok eltérő módon érzékelik a nyomást, így a reakcióik is sokfélék. Normál körülmények között az osztalékcsökkentés azt jelezheti, hogy a vállalat bajban van, de amikor maga a gazdaság van bajban, akkor az osztalék csökkentése vagy elhalasztása a vezetőség megfontoltságának a jele lehet. Ettől függetlenül tény, hogy az osztalékokra világszerte nagy nyomás nehezedik. A 2008-as pénzügyi világválság idején az osztalékokat átlagosa 20 százalékkal csökkentették, a mostani hanyatlás eredményeképpen ennek több mint a duplájára számítanak a Fidelity International elemzői.

Fókuszban a fundamentális adatok Azok a befektetők, amelyek a magasabb osztalékot fizető részvények által kínált egyenletes jövedelem-kifizetésre helyezik a fő hangsúlyt, azt láthatják, hogy a Covid-19 vírus miatt e kifizetések mérete és gyakorisága lassul, vagy éppen akadozik. De ez nem minden vállalatra igaz. A részvények hosszú távú eszközök, és egyetlen évnyi osztalék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés