Előfizetői tartalom

Csökkentette az idei árbevétel várakozását a Richter

Portfolio
Ma hajnalban tette közzé legfrissebb számait a Richter, amelyet követően online sajtótájékoztatót tartott a társaság menedzsmentje. A Richter az euróban kifejezett, csoportszintű árbevétel esetében az idei évben 3 százalékos növekedést vár, szemben a februárban közzétett 5 százalékos értékkel. A bruttó fedezetnél 56 százalékot vár a Richter idén, míg az üzemi eredményhányad esetében 14,5 százalékos várakozást tett közzé a menedzsment, szemben a februári, 12,5 százalékos értékkel.

A koronavírus-járvány okozta keresleti-, és kínálati hatások mellett Orbán Gábor kiemelte, hogy a Richternek eddig sikerült elkerülnie a működési zavarokat. A Richter vezérigazgatója emellett négy fő trendet is felvázolt, amelyek közép-, és hosszútávon hatással lehetnek a piaci környezetükre: A csökkenő vásárlóerő és változó finanszírozási hozzáállás, aminek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés