BÉT
Üzlet

Csökkentette az idei árbevétel várakozását a Richter

Portfolio
Ma hajnalban tette közzé legfrissebb számait a Richter, amelyet követően online sajtótájékoztatót tartott a társaság menedzsmentje. A Richter az euróban kifejezett, csoportszintű árbevétel esetében az idei évben 3 százalékos növekedést vár, szemben a februárban közzétett 5 százalékos értékkel. A bruttó fedezetnél 56 százalékot vár a Richter idén, míg az üzemi eredményhányad esetében 14,5 százalékos várakozást tett közzé a menedzsment, szemben a februári, 12,5 százalékos értékkel.

A koronavírus-járvány okozta keresleti-, és kínálati hatások mellett Orbán Gábor kiemelte, hogy a Richternek eddig sikerült elkerülnie a működési zavarokat. A Richter vezérigazgatója emellett négy fő trendet is felvázolt, amelyek közép-, és hosszútávon hatással lehetnek a piaci környezetükre:

 • A csökkenő vásárlóerő és változó finanszírozási hozzáállás, aminek a Richter szerint olyan előrelátható hatásai lehetnek, mint a növekvő árnyomás a generikus termékekre, az innovatív készítmények törzskönyvezésének korlátozása, akár felfüggesztése egy ideig. Csökkenő kereslet a saját zsebből történő finanszírozásnál. Bioszimilárisok kérdése: segít-e az engedélyeztetés, törzskönyvezés és árképzés szempontjából?
 • Klinikai vizsgálatok lassulása: negatív hatással van a fejlesztési folyamatra. Digitális csatornák növelése a klinikai vizsgálatokban.
 • Változás a beszerzési láncokban: a gyártás európai áttelepítésének lehetősége és ennek potenciális hatása a cég költségszintjére, az árerózió mértékére, illetve a versenytársak tevékenységére. Még jobban szétaprózódó globális gazdaság, miközben Ázsiában nincs visszaesés.
 • Orvosok személyes látogatásának hiánya: orvoslátogatás digitális csatornákon keresztül, jelentős hatás a költségszintre.

A menedzsment közzétette frissített várakozásait:

 • A koronavírus-járvány okozta kereslet oldali hatások a Richter bizonyos készítményei forgalmában csökkenést okozhatnak.
 • A Richter az euróban kifejezett, csoportszintű árbevétel esetében az idei évben 3 százalékos növekedést vár, szemben a februárban közzétett 5 százalékos értékkel.
 • Az orosz piacon 3 százalékos növekedést vár a Richter.
 • Az Egyesült Államokban 20 százalékos növekedést várnak.
 • Nyugat-Európa esetében pedig 3 százalékos visszaesést valószínűsítenek.
 • A Terrosa esetében 15 millió eurót várnak, a Reagila esetében 12 millió eurót is elérhetőnek tartanak, a Grünenthal-portfolio esetében 40 millió eurót, míg az Esmya felfüggesztése miatt a készítmény esetében a Richter nem tudja majd tartani a februárban tett előrejelzését.
 • A bruttó fedezeti hányadnál 56 százalékot vár a Richter idén, míg az üzemi eredményhányad esetében 14,5 százalékos várakozást tett közzé a menedzsment, szemben a februári, 12,5 százalékos értékkel.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

járvány koronavírus brazília
Frankfurti tőzsde
virág barnabás mnb
trend és varos
mol campus látványterv
olaj, wti
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miért előnyös trendkövető kereskedővé válni, hogyan azonosítod a piaci irányokat?
Online előadás
Egyszerű, kézzel fogható praktikák, termékek az olajár meglovaglásához.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Frankfurti tőzsde