Előfizetői tartalom

Júniusra már túlkereslet alakulhat ki az olajpiacon

Portfolio
A Goldman Sachs elemzője szerint a kínálati csökkentéseknek és a hirtelen visszatérő üzemanyagkeresletnek köszönhetően már júniusra nagyobb lehet az olaj iránti kereslet, mint a kínálat, ami éles fordulat lenne az elmúlt időszakban súlyos túlkínálattal küzdő fekete arany piacán. Sőt, még a cushingi tároló készletei is apadhattak az előző héten.

Február óta nem volt olyan, hogy egymás után két hetet emelkedni tudott volna az olaj ára, azonban most ismét jó esély van rá, miután május elsejétől megérkeztek az OPEC+ kitermelés-csökkentései, és emellett az üzemanyagkereslet is kezd magára találni. Az amerikai típusú WTI ma 5,5 százalékkal emelkedik. Az északi tengeri Brent is 30 dollár felett vetette meg a lábát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés