Előfizetői tartalom

Lassú kilábalás jön, a tőzsdék előreszaladtak, lefelé vannak inkább kockázatok

Elek Péter
A piac, az elemzők, a gazdaságpolitikai döntéshozók még mindig V-alakú gazdasági felívelést várnak, ezzel szemben sokkal valószínűbb egy lassú kilábalás, részben azért, mert az epidémia lefolyása hosszabb lesz, részben pedig azért, mert egy ilyen gazdasági sokk után a háztartások fogyasztási szokásai megváltoznak, a megtakarítási hajlandóságuk igen jelentősen emelkedik majd. A tőzsdék viszont előreszaladtak, inkább lefelé vannak kockázatok.

Reméljük mindannyian, hogy a mi életünkben egyszeri jelenséget élünk át a koronavírus által kiváltott új világban. Ami korábban elképzelhetetlen volt, az most valósággá vált, az emberek többsége de facto passzív (szociális) munkanélküli lett, értve ezalatt, hogy amennyiben sikerült is megőriznie az állását, az otthoni elzárás, karantén, szociális távolságtartás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés