Előfizetői tartalom

Rekord árbevétellel zárta az első negyedévet a Richter

Portfolio
Pénteken tette közzé legfrissebb számait a Richter, a társaság árbevétele az első negyedévben új rekordot döntött, a negyedév eredményeit kedvezően érintették a Vraylarhoz köthető royalty bevételek, a royalty bevétel állandó emelkedése ellensúlyozni tudta a bázisidőszakban realizált mérföldkő bevétel tárgyidőszaki hiányát. Az Európai Gyógyszerügynökség bizottsága által 2020. márciusában kezdeményezett újabb vizsgálat következményeképpen az Esmya értékesítése felfüggesztésre került és a Richter szerint nem zárható ki, hogy az év hátralévő részében nem realizálnak több árbevételt az Esmyaból. A Richter a főbb sorokon felül tudta teljesíteni a Portfolio által készített elemzői várakozások mediánját, az adózott eredmény kétszámjegyű ütemben bővült, ami új negyedéves csúcsot jelentett, a befektetők figyeleme ezután a menedzsment várakozásai felé fordulhat majd.

Pénteken hajnalban tette közzé első negyedéves gyorsjelentését a Richter, a társaság árbevétele 141,42 milliárd forint lett, ami 2,9 százalékkal volt magasabb a Portfolio által készített konszenzus mediánjánál, a bruttó fedezet 81,7 milliárd forint lett, ami szintén felülteljesítette az előzetes várakozásokat. Az üzleti tevékenység eredménye 25,2 milliárd forint lett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés