Előfizetői tartalom

Egyre kevesebb a biztosítási ügynök Magyarországon - Mivel lehet most sok pénzt keresni?

Portfolio
Tovább csökkent tavaly a független biztosításközvetítéssel foglalkozó cégek száma Magyarországon, jutalékbevételük azonban – főleg a nem-életbiztosításoknak köszönhetően – új rekordot döntött. Darabszámukat tekintve sok, de a 2008 előttinél jóval kisebb átlagdíjú életbiztosítást értékesítettek tavaly a többes ügynökök és alkuszok, az elektronikus csatornákban pedig úgy tűnik, csak a koronavírus hoz áttörést.

A felügyelet pénteken közzétett adatai szerint 2019 végén az MNB 418 független biztosításközvetítő céget tartott nyilván, ami a 2010-es csúcsponthoz képest 24%-os visszaesést jelent, egy év alatt pedig 5% volt a csökkenés. Jelenleg nagyjából annyi többes ügynök és alkuszég működik Magyarországon, mint 2007-ben. Örvendetes tény azonban a piac szereplői számára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés