Előfizetői tartalom

A koronavírus-járvány miatt példa nélküli válsággal néz szembe a luxusipar

Portfolio
Nagyon nehéz év vár idén a luxusiparág szereplőire a Bain & Company tanácsadócég jelentése szerint, az idei visszaesés a cég becslése szerint kétszámjegyű lehet, és a szektor rövid távú kilátásai sem éppen felhőtlenek. A tanácsadócég legfrissebb jelentéséből az is kiderül, hogy mely cégek kerülhetnek ki győztesként a koronavírus okozta válságból.

A Bain & Company tanácsadócég legfrissebb luxusipari jelentése szerint az összes kulcsfontosságú piacon a koronavírus-járvánnyal összefüggő lezárások és a turizmus korlátozása miatt a luxusipar olyan kihívásokkal néz szembe, mint még soha. Az idei első negyedévre becsült 25 százalékos csökkenés után a visszaesés a második negyedévben felgyorsulhat, ami a teljes évre vonatkozóan 20, és 35 százalék közötti visszaesést eredményezhet.

A jelentés kiemeli, hogy Kína mutatja fellendülés felé vezető utat, és a kínai fogyasztók megerősíthetik státuszukat az iparág kiemelt mozgatórugóiként, 2025-ig a piacnak közel az 50 százalékát adva. A válság alatt növekedtek az online luxusvásárlások, és az online csatorna 2025-ig akár a piac 30 százalékát is kiteheti majd.  

A Bain & Company partnere szerint a luxuspiac helyreáll, de az iparág alaposan átalakul majd. Claudia D’Arpizio, a tanulmány vezető szerzője kiemeli, hogy a koronavírus-krízis arra kényszeríti az iparágat, hogy még kreatívabban gondolkodjon és fokozza az innováció sebességét, hogy képes legyen megfelelni az új fogyasztói igényeknek.

Miről lesz még szó a cikkben?

  • Nagyon nehéz évvel néz szembe a luxusipar
  • Évekig tarthat a szektor kilábalása
  • Megváltozott a világ, sok mindent újra kell gondolnia a cégeknek

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés