bet
Üzlet

Elszabadult a 4iG, már 15 százalékot ralizott

Portfolio
Valósággal elszabadult a 4iG árfolyama a délutáni kereskedésben, amely mögött az állhat, hogy az Edison Investment friss elemzést készített a cégről, amely kifejezetten optimista, az elemzők szerint a részvény a többszörösét érheti a jelenlegi árfolyamának.

Korábban írtunk róla, hogy részletes elemzéssel kezdte meg a 4iG követését egy külföldi elemzőcég, az Edison Investment Research, amely a 4iG megbízásából készített értékelést a magyar vállalatról. Az elemzésben bemutatják a 4iG történetét, tevékenységét, stratégiáját, és az iparági környezetet is.

Ezek közül néhány kiemelt fontosabb pont a következő:

  • Az Edison az elemzésében azzal számolt, hogy 4iG árbevétele idén és jövőre is 20 százalékkal emelkedhet, 2022-ben pedig lassulva, de további 16 százalékkal nőhet.
  • Az elemzőház idén 8,5, jövőre 9,6 százalékos EBITDA-marzzal számol, 2020-re azonban már 11,3 százalékot jeleznek előre. Edison szerint a marzsok tovább javulhatnak, ha a szolgáltatási bevételek aránya emelkedik az árbevételen belül.
  • 4iG adózott eredménye is jelentősen emelkedhet a következő években, a tavalyi 2,8 milliárd forintról több mint duplájára, 5,8 milliárd forintra emelkedhet a nettó profit.
  • Az Edison várakozása szerint a 4iG évről-évre emelkedő osztalékot fizet majd, a tavalyi eredmény után kifizetésre kerülő részvényenként 22 forint után 2022-re részvényenként 44 forintra emelkedhet az osztalék.
  • A vállalat értékének meghatározásához diszkontált cash flow modellt (DCF) használt az Edison, az elemzőház által számított nettó jelenérték részvényenként 1005 forint, amit a 96 százalékkal magasabb, mint a tegnapi 513 forintos záróár.

Az 4iG árfolyama valósággal kilőtt ma délután, 15,4 százalékos pluszban is járt, ahonnan kissé visszahúzták.

Az átlagos 184 millió forintos napi forgalmához képest ma jóval forgalmasabb napja van a részvénynek, 934 millió forintos forgalom mellett kereskedik ma, ezzel a harmadik legnagyobb forgalmú papír az OTP és a Mol után ma a magyar tőzsdén.

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

járvány koronavírus brazília
Frankfurti tőzsde
virág barnabás mnb
trend és varos
mol campus látványterv
olaj, wti
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miért előnyös trendkövető kereskedővé válni, hogyan azonosítod a piaci irányokat?
Online előadás
Egyszerű, kézzel fogható praktikák, termékek az olajár meglovaglásához.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Frankfurti tőzsde