Frankfurti tőzsde
Üzlet

Harmadik napja estek az amerikai tőzsdék

Portfolio
Elromlott a hangulat a tőzsdéken, miután amerikai járványügyi szakemberek tegnap óvatosságra intettek a gazdaság újraindításával kapcsolatban. Európában jelentősebb gyengülést láttunk ma, a magyar tőzsde pedig 1,8 százalékos eséssel zárt. A tengerentúli tőzsdék is lejjebb kerültek a szerdai kereskedésben.

Komoly mínuszban zárt Amerika

Jerome Powell Fed-elnök szavai, illetve azok a befektetők borzolták ma a kedélyeket a tengerentúlon, akik szerint túlárazottak most az amerikai részvények, harmadik napja estek az amerikai piacon. 

A mai kereskedésben

 • a Dow Jones 2,17%-ot esett,
 • az S&P 500 1,75%-os mínuszban zárt,
 • a Nasdaq 100 pedig 0,36%-ot adott le.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Ebből csúnya zárás lesz

Körülbelül egy órával a zárás előtt megint ütni kezdték a befektetők az amerikai részvényeket, most, 20 perccel a vége előtt nagyon úgy tűnik, hogy jelentős mínuszban zárnak majd a piacok.

Jelenleg 

 • a Dow Jones 2,45%-os,
 • a Nasdaq 100 1,14%-os,
 • az S&P 500 pedig 2,08%-os mínuszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Mérséklődnek a mínuszok

Még mindig a negatív hangulat a domináns az amerikai tőzsdéken, de már mérséklődnek a mínuszok, a Dow lassan már "csak" 400 pontos esést mutat. Ez pozitív változás ahhoz képest, hogy 600 körül is járt az index.

Zárás előtt durván másfél órával

 • a Dow Jones 2%-os mínuszt,
 • az S&P 500 1,86%-os mínuszt,
 • a Nasdaq 100 pedig 0,86%-os mínuszt mutat.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nagyon túlárazottak a részvények - Mondta a milliárdos, és egyből elkezdtek esni a tőzsdék

David Tepper, a milliárdos befektetési guru szerint a jelenlegi az egyik leginkább túlárazott részvénypiac, amit valaha látott, csak az 1999-es időszak (dotkom lufi) körözi le az értékeltség tekintetében a mostanit.

Tovább a cikkhez

Nagy a csapkodás

Egyértelműen negatív a hangulat az amerikai tőzsdéken, ahogy egyre többen beszélnek arról, hogy túlárazottak a fundamentumokhoz képest az amerikai részvények, Trump elnök meg is vádolta a befektetőket azzal, hogy szándékosan beszélik le az árfolyamokat. 

A mai kereskedésben eddig

 • a Dow Jones 2,29%-os,
 • az S&P 500 2,09%-os,
 • a Nasdaq 100 pedig 1,3%-os mínuszban van.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Trump: milliárdos nagybefektetők beszélik le a tőzsdéket

Donald Trump a Twitteren támadta meg azokat a gazdag befektetőket, akik szerinte manipulálják a tőzsdéket pesszimista kijelentéseikkel – írja a CNBC.

Tovább a cikkhez

Egyre durvább az esés Amerikában

Egyre komolyabb mínuszba fordultak a mai kereskedésben az amerikai tőzsdék, a Dow 600 pontos esést is mutatott, mielőtt lassan elkezdett visszafordulni. A befektetők elsősorban amiatt aggódnak, hogy a Fed elnöke, Jerome Powell ma azt nyilatkozta, hogy jelentős kockázatai lehetnek az amerikai gazdaság újranyitásának. 

A mai kereskedésben eddig mindhárom fontosabb index komoyabb mínuszokat mutat:

 • a Dow Jones 2,14%-os,
 • az S&P 500 1,92%-os,
 • a Nasdaq 100 pedig 0,96%-os esést mutat eddig a kereskedés kezdete óta.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Jelentős eséssel zárt a magyar tőzsde

Jelentős eséssel zárta a szerdai kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 1,8 százalékkal került lejjebb. Az blue chipek közül a Magyar Telekom 1,3 százalékot emelkedett, a Richter 1,1 százalékkal került lejjebb, a Mol 2,4 százalékot gyengült, míg az OTP 2,9 százalékot esett. A magyar tőzsdén a legjobban a Cyberg teljesített melynek árfolyam 17 százalékot ralizott. A hazai börzén a leggyengébben a Nutex teljesített, melynek árfolyama 4,5 százalékot esett.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Esnek az amerikai tőzsdék

Jelentősebb esés bontakozott ki a tengerentúli tőzsdéken, a Dow 1,2 százalékot gyengült, míg az S&P 500 1,1 százalékot esett, a Nasdaq pedig 0,8 százalékkal került lejjebb.. A befektetők Jerome Powel amerikai jegybankelnök szavaira figyeltek, aki arról beszélt, hogy a gazdasági gyengélkedése hosszabb ideig is eltarthat, a jegybank pedig hajlandó további élénkítő intézkedésekhez folyamodni, ha szükséges. Powel arról is beszélt, hogy a sokak által várt negatív kamatráta nem olyasmi, amivel a jegybank most számolna.

Mérsékelt elmozdulással indulhat a szerdai kereskedés Amerikában

Javarészt minimális elmozdulást láthatunk majd a tengerentúli tőzsdéken, a határidős részvényindex állása alapján a Dow előző napi záróértéke közelében nyithat, míg az S&P 500 0,2 százalékot emelkedhet, a Nasdaq pedig 0,4 százalékkal kerülhet feljebb. A demokrata párt újabb 3 billió dolláros mentőcsomagra tett javaslatot a helyi önkormányzatok és a lakosság támogatására, viszont a republikánusok nem támogatják azt. Emellett továbbra is gazdaság túl korai újranyitása aggaszthatja a befektetőket, valamint a vírus második hullámával kapcsolatos aggodalmak.

Felpattant a 4iG

Részletes elemzéssel kezdte meg a 4iG követését egy külföldi elemzőcég, az Edison Investment Research, amely a 4iG megbízásából készít értékelést a társaságról. Az Edison azzal számol, hogy a 4iG bevételei tovább emelkednek, a marzsok pedig tovább bővülnek a következő években. Az Edison által számított nettó jelenérték részvényenként 1 005 forint, ami 96 százalékkal magasabb a 4iG keddi záróárával összehasonlítva. A 4iG árfolyama a közzétételt követően felpattant, az árfolyam 7,2 százalékos is pluszban járt, majd a korábbi erősödés egy kis részét ledolgozva a 4iG 4,9 százalékkal került ma feljebb.

A 4iG szerdán az átlagosnál lényegesen magasabb forgalom mellett emelkedik. 

4iG Forgalom

Enyhült kicsit a nyomás az európai tőzsdéken

Bár mérséklődött valamennyire az eladói nyomás az európai tőzsdéken, még így is jelentős mínuszokat látunk a kontinens irányadó részvényindexein. A gazdasági túl korai újranyitásával, és a koronavírus második hullámának kialakulásával kapcsolatos aggodalmak mellett továbbra is a piacok felett lebeg a kereskedelmi háború elmélyülése, amely járvány előtt is meghatározta a tőzsdei kereskedés hangulatát. A friss muníció ehhez az, hogy republikánus szenátorok egy csoportja azt javasolja, hogy Donald Trump kapjon felhatalmazást újabb vámok kivetésére Kínával szemben, ha Kína nem tud megfelelő magyarázatot adni a koronavírus elterjedésére. 

Külföldi elemzők mondtak véleményt, kétszer ennyit érhet a 4iG

Részletes elemzéssel kezdte meg a 4iG követését egy külföldi elemzőcég, az Edison Investment Research, amely a 4iG megbízásából készít értékelést a magyar vállalatról. Az elemzésben bemutatják a 4iG történetét, tevékenységét, stratégiáját, az iparági környezetet, mi most a befektetők számára legfontosabb információkat emeljük ki.Minderről élőben beszélgetünk majd Fekete Péterrel, a 4iG elnöki tanácsadójával a május 20-ai  "Financial and Corporate IT: Koronavírus a nagyvállalati IT-piacon"c. konferenciánkon.  

Tovább a cikkhez

Lejjebb került a magyar tőzsde, felpattant a Cyberg

Esnek az irányadó európai részvényindexek szerdán, a tőkepiaci hangulat azután romlott el, hogy az amerikai járványügyi szakemberek tegnap, a szenátusban tartott washingtoni meghallgatásukon óvatosságra intettek a gazdaság újraindításával kapcsolatban. A befektetők emellett az első negyedéves, brit GDP-adatra figyeltek, amely 2 százalékkal esett vissza negyedéves alapon. Ilyen mértékű negyedéves zsugorodásra utoljára a 2008-2009-es világgazdasági válság közepette volt példa. A brit gazdaság várhatóan a második negyedévben még nagyobb visszaesést mutat majd, hiszen a koronavírus-járvány még erőteljesebben érinti az április-júniusi időszakot. A brit tőzsde 1,2 százalékos esése mellett A DAX 1,6 százalékot esett, míg a CAC40 1,9 százalékkal került lejjebb.

A régiós tőzsdék felemásan teljesítenek, a bécsi börze 1,2 százalékos esése mellett a prágai tőzsde 0,7 százalékkal került lejjebb, míg lengyel részvényindex 0,6 százalékot emelkedett. A magyar tőzsde esik, a BUX 2,7 milliárd forintos forgalom mellett 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek a stagnáló Mol kivételével esnek.

Míg a részvénypiacokon borús a hangulat szerdán, a Cyberg részvényei nagyot emelkedtek ma, az árfolyam felpattant, Cyberg 29 százalékkal került ma feljebb.

Örökös home office-t kínál a munkatársainak a Twitter

A Twitter megpróbál alkalmazkodni a koronavírus-járvány okozta változásokhoz, ezért a cég lehetővé teszi az ’’örökös’’ home office-t a társaság azon munkavállalói számára, akik erre igényt tartanak. Azonban a Twitter az irodái újranyitása után továbbra is biztosítja majd az irodai munkavégzés lehetőséget az alkalmazottaknak.

Tovább a cikkhez

Kisbefektetők tragédiája: milliók maradtak le a nagy részvényraliról

Bizonyára sokan megbánták, hogy tavaly jelentős pénzeket súlyoztak át részvényekből kötvényekbe, mert így lemaradtak a nagy részvénypiaci felívelésről. Az ICI friss tanulmánya szerint pedig pontosan ez történt: milliárdok hagyták ott a részvényalapokat, hogy helyette kötvényalapokat vegyenek. A tanulmány kitér arra is, hogy bár Japán ebben messze leköröz minket, azért az európaiaknak sem kell a szomszédba menni egy kis kockázatkerülésért: az Európai Unión belül élő lakosok pénzügyi vagyonuk közel harmadát bankban parkoltatják, ehhez képest a befektetési alapokban tartott megtakarítások csak elenyésző részt képviselnek. Lenti cikkünkben a tanulmány érdekesebb meglátásait foglaltuk össze.

Tovább a cikkhez

Egyre mélyül az esés az európai tőzsdéken

Mélyül az esés az európai tőzsdéken, a gazdaság túl korai újranyitása mellett az is benne van a levegőben, hogy koronavírus fronton újabb gócpontok alakulnak ki világszerte, gyorsan terjed a járvány például Oroszországban, Brazíliában és Mexikóban, és közben a korábban a járványt relatíve gyorsan és sikeresen megállító országokban, mint Dél-Korea, újra emelkedik a fertőzöttek száma.

Ezt az e-kereskedelmi részvényt kell most venni, nem az Amazon az

A koronavírus-karantén alatt nagyon felpörögtek az online rendelések, ez pedig az e-kereskedelmi szektor szereplőinek kifejezetten kedvező. Bár az Amazon árfolyamán meg is látszik ez a trend, azt nem lehet elmondani, hogy a mostani árazása mellett egy megfontolt befektető szívesen belevenne. Nem úgy az Alibabába.

Tovább a cikkhez

Lefordultak az európai tőzsdék

Nagyobb esést látunk az európai tőzsdéken a nyitás után, a DAX 1,3 százalékos gyengülése mellett, a CAC 1,2 százalékkal került lejjebb, míg az angol FTSE 100 0,9 százalékot esett. Az olasz tőzsde 1 százalékot gyengült, míg a spanyol börze 1 százalékkal került lejjebb. A lassan két hónapja tartó rali után mostanra érett már egy korrekció, hírfronton a hangulatromlást az válthatta ki, hogy sokan gondolják úgy, köztük Anthony Fauci, az Egyesült Államok vezető járványügyi szakértője is, hogy a gazdaság korai újranyitása fölösleges szenvedést és halált okozhat, és kontrollálhatatlanná válhat a vírus terjedése, valamint felmerül a vírus második hullámának veszélye is.

Megütötte a koronavírus a Commerzbankot is

Az elemzők által várt 240 millió eurónál is jóval nagyobb, 295 millió eurós első negyedéves veszteségről számolt be a német Commerzbank. A koronavírus-válság miatt jócskán megemelkedtek a társaság kockázati költségei.

Tovább a cikkhez

Mérsékelten esik a magyar tőzsde

Lejjebb került a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX 0,2 százalékot gyengült. A blue chipek felemásan teljesítenek, a Magyar Telekom és a Mol stagnál, míg az OTP és a Richter 0,4 százalékot esett. Ma az MNB a hitelintézetek márciusi mérlegét teszi közzé, a KSH a márciusi ipari termelés részletes adatait publikálja majd.

Eséssel indulhat a nap a német tőzsdén

Az amerikai határidős részvényindexek minimális, néhány pontos mínusza stagnálást vetíthet előre a mai piacnyitásra. A határidős DAX 126 pontos mínusza 1,2 százalékos esést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.

Hirtelen zuhanás jött, végre elkezdődött a tőzsdei esés, amire olyan sokan várnak?

Tegnap váratlanul nagyot estek a vezető amerikai részvényindexek a hangulatromlás pedig az ázsiai és az európai tőzsdékre is átterjedt. Sokan várják már, hogy a március 23 óta tartó rali kifulladjon, és folytatódjon a februárban kezdődött tőzsdei zuhanás, ők a tegnapi eséssel újabb muníciót kaptak a lejtmenetbe vetett hitükhöz. Kérdés, mennyire lehet tartós az esés. Kétségtelen, hogy érik már egy korrekció a lassan két hónapja tartó rali után, de egyelőre nem tűnik drámainak a lefordulás.

Tovább a cikkhez

Eséssel indulhat a szerdai kereskedés Európában

 • A keddi kereskedés első felében az irányt keresték az amerikai részvénypiacok, majd a kereskedés végéhez közeledve a tengerentúli tőzsdék lefordultak és nagyobb eséssel zárták a napot. A nagyobb eladói hullámot döntően az válthatta ki, hogy az amerikai járványügyi szakemberek kedden, a szenátusban tartott washingtoni meghallgatásukon óvatosságra intettek a gazdaság újraindításával kapcsolatban. Anthony Fauci, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó amerikai intézet (NIAID) igazgatója elsősorban arra figyelmeztetett, hogy a gazdaság túl gyors újraindításának "nagyon súlyos" következményei lehetnek. A Dow végül 457 pontos mínusz mellett 1,9 százalékkal került lejjebb, az S&P500 2,1 százalékot esett, míg a Nasdaq 2,1 százalékos eséssel zárt.  
 • Ázsiában eséssel indult a nap, miután a befektetők a gazdaságok túl korai újranyitása mellett a koronavírus-járvány második hulláma miatt aggódtak. Az ázsiai börzék a kereskedés második felére a korábbi mínuszok egy részét ledolgozták, a Nikkei 0,4 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,2 százalékkal került feljebb, a sanghaji börze 0,1 százalékot esett. Ázsia más részein sem volt egyértelmű az irány, a szingapúri tőzsde 0,3 százalékos esése mellett a dél-koreai Kospi 0,4 százalékkal került feljebb.
 • Az amerikai határidős indexek lejjebb kerültek ma reggel, a határidős DAX 185 pontos mínusza nagyobb, 1,7 százalékos esést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.
 • Szerdán az MNB a hitelintézetek márciusi mérlegét teszi közzé, a KSH a márciusi ipari termelés részletes adatait publikálja majd. Az Egyesült Királyságból a márciusi ipari termelés mellett az előzetes, első negyedéves GDP-adat érkezik majd. Az Egyesült Államokban Jerome Powell Fed elnök beszédére figyelnek majd a befektetők.
 • Emelkedik az olaj ára ma reggel, a júniusi leszállítású WTI jegyzése 0,8 százalékos emelkedést követően 25,5 dollárnál jár. Az arany árfolyama 0,1 százalékos emelkedés után 1 704,5 dollárnál jár.
 • A forint erősödik ma reggel az euróval szemben, egy euróért 351,18 forintot kell fizetni, míg egy dollár 323,72 forintba kerül. 

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images

virág barnabás mnb
trend és varos
mol campus látványterv
Frankfurti tőzsde
olaj, wti
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Miért előnyös trendkövető kereskedővé válni, hogyan azonosítod a piaci irányokat?
Online előadás
Egyszerű, kézzel fogható praktikák, termékek az olajár meglovaglásához.
Frankfurti tőzsde