Előfizetői tartalom

Veszteségbe húzta a Rábát a jármű üzletága

Portfolio
Éves szinten minden fontosabb soron csökkenést szenvedett el a Rába csoportszinten, és a negyedévben még alig volt érezhető a koronavírus hatása, mely tovább ronthatja a helyzetet. A szegmensek közül a Jármű üzletág volt a leggyengébb láncszem, mely esetében a Honvédelmi Minisztériummal 2018-ban megkötött új keretszerződés 2020-ra esedékes megrendelései nem realizálódtak.

Veszteséges lett a Rába Az értékesítés tekintetében 2020 I. negyedévét 19,5 százalékos csoportszintű forgalom csökkenés jellemezte, a realizált árbevétel a bázis időszaki 14,7 milliárd forinttal szemben 11,9 milliárd forintot ért el. A jelentős költségoldali nyomást okozó magas bér és energia árszínvonal, a mérséklődő anyagárak, a magasabb árfolyamok, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés