Előfizetői tartalom

A gyenge forint vitte el a Magyar Telekom profitját

Portfolio
A Magyar Telekom szolgáltatásai iránti kereslet az idei első negyedévben jelentős maradt, a járvány kezdete óta a hang- és adatforgalom emelkedett a vezetékes és a mobilhálózaton is, viszont a nemzetközi roaming szintje csökkent. A járvány miatti negatív hatások csak a negyedév vége felé jelentkeztek, ezért a Magyar Telekom bevétele és EBITDA-ja is nagyjából szinten maradt az egy évvel korábbihoz képest, a gyenge forint miatt viszont romlott a nettó pénzügyi eredmény, emiatt veszteséges lett a vállalat. A menedzsment nem változtatott az idei és a jövő évi várakozásain.

Vártnak megfelelő bevétel és EBITDA A várakozásoknak megfelelő árbevételről, a várakozásoknál leheletnyivel alacsonyabb EBITDA-ról számolt be most közzétett gyorsjelentésében a Magyar Telekom, a vállalat adózott eredménye azonban elmaradt az elemzők által előrejelzettől, és a Telekom veszteséges lett az idei első negyedévben. Stagnáló bevétel és EBITDA, veszteséges...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái