Előfizetői tartalom

Nehezebb idők elé nézhet a Mol finomítás üzletága

Portfolio
Az olajfinomítói szektor eddig viszonylagos nyertesként jött ki a koronavírus válságból, ugyanis bár csökkent a finomított volumen a visszaeső üzemanyagkereslet miatt, azonban a finomítói árrések az egekbe szöktek az összeomló olajár miatt. Most úgy tűnik, fordulhat a kocka, és az emelkedő olajárak és furcsa módon a növekvő benzinkereslet nyomás alá helyezheti a marzsokat.

Pletser Tamás, az Erste olaj- és gázipari elemzője arra figyelmeztet mai írásában, hogy a finomítói marzsok jelentősen visszaestek az utóbbi hónapban. A finn olajfinomító Neste által kalkulált marzsok már negatívba csúsztak a hó végére. Ennek az oka a gázolaj finomítói árrésének a csökkenése, ugyanis amint beindult Európa benzin fogyasztása, azzal párhuzamosan a finomítók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés