Előfizetői tartalom

A koronavírus-válság jótékony hatása: beszakadt a világ karbonkibocsátása

Portfolio
A Nature Climate Change tanulmánya szerint a világ szén-dioxid kibocsátása április elejére 17 százalékkal csökkent a 2019-es év átlagához viszonyítva, melynek a feléért a felszíni közlekedés drámai visszaesése tehető felelőssé. A koronavírus miatt bevezetett korlátozások csúcspontján átlagosan 26 százalékkal csökkent az egyes országok karbonkibocsátása, azonban nagy kérdés, hogy a járvány elmúltával történik-e bármilyen strukturális változás a világ energiafelhasználásában. Amennyiben nem, akkor akár még egy meredekebb emissziós pályára is ráállhat a globális gazdaság.

Drasztikus kormányzati intézkedések a koronavírus terjedése ellen A kormányok szigorú politikai fellépése a járványhelyzetre drasztikusan megváltoztatta a világ energiafelhasználását. Rengeteg ország zárta le határait, és a döntéshozók a lakosság jelentős részét otthonmaradásra ösztönözték, melynek következtében nagy mértékben csökkent a közlekedés világszerte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés