Előfizetői tartalom

A koronavírus-válság jótékony hatása: beszakadt a világ karbonkibocsátása

Portfolio
A Nature Climate Change tanulmánya szerint a világ szén-dioxid kibocsátása április elejére 17 százalékkal csökkent a 2019-es év átlagához viszonyítva, melynek a feléért a felszíni közlekedés drámai visszaesése tehető felelőssé. A koronavírus miatt bevezetett korlátozások csúcspontján átlagosan 26 százalékkal csökkent az egyes országok karbonkibocsátása, azonban nagy kérdés, hogy a járvány elmúltával történik-e bármilyen strukturális változás a világ energiafelhasználásában. Amennyiben nem, akkor akár még egy meredekebb emissziós pályára is ráállhat a globális gazdaság.

Drasztikus kormányzati intézkedések a koronavírus terjedése ellen A kormányok szigorú politikai fellépése a járványhelyzetre drasztikusan megváltoztatta a világ energiafelhasználását. Rengeteg ország zárta le határait, és a döntéshozók a lakosság jelentős részét otthonmaradásra ösztönözték, melynek következtében nagy mértékben csökkent a közlekedés világszerte...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái