Előfizetői tartalom

Mindenki kapaszkodjon, évtizedes bika piac indulhat a tőzsdéken!

Portfolio
Ahogy a befektetők igyekeznek elnavigálni a koronavírus okozta recesszió tengerén, a pénzügyi válság emlékei sokak memóriájában még élénken ott vannak. A pesszimisták amellett érvelnek, hogy az egy évtizeddel ezelőtti medvepiac esetében 18 hónapig tartott, amíg a piac elérte a mélypontot, az optimisták viszont úgy látják, hogy a Fed és az amerikai kongresszus gyors és határozott fellépésével a mostani válságban sikerül elkerülni azt, ami 2008-2009-ben történt. A Morgan Stanley stratégája szerint a mostani helyzet nagyon hasonlít 2009 márciusára, amikor az idén év elejéig tartó, évtizedes rali indult.

Több hasonlóság is látszik Michael Wilson, a Morgan Stanley amerikai részvénystratégája az optimisták táborát erősíti, a stratéga hétfőn arról számolt be az ügyfeleinek, hogy a mostani részvénypiac hátborzongatóan hasonlít a 2009. márciusira, amikor az amerikai gazdaság kilábalt a válságból és az S&P 500 megindult az úton, ami a történelem leghosszabb bikapiacához...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái