Richter
Üzlet

A Jefferies véleményt mondott a Richterről

Portfolio
A Richtert követő Jefferies legfrissebb elemzésében arról ír, hogy a cég stratégiai és gazdasági szempontból is jó helyzetben van. A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos lezárások miatt úgy tűnt, hogy lassult a Vraylarnál látható növekedés, amit ideiglenes hatásnak tekintettek az elemzők. A Richter által korábban megkötött relugolix tranzakció után a Jefferies 2031-re vonatkozó becslése 100 millió eurós peak salest vetített előre. Az elemzőház megerősítette a Richterre vonatkozó 8 000 forintos célárát, az ajánlás továbbra is vétel.

A Richtert követő Jefferies friss elemzéssel jelentkezett a társaságról, amelyben kiemelik, hogy a legfrissebb adatok azt sugallták, hogy a koronavírussal összefüggő lezárások közepette a Vraylar receptfelírások növekedése stagnált. Az elemzők arra számítanak, hogy az Egyesült Államokbeli lezárások enyhítésével a növekedés folytatódhat.

A cég alaptevékenységével kapcsolatban csupán minimális problémákat tartanak elképzelhetőnek: márciusban a Richter bizonyos generikus termékei iránt növekvő kereslet mutatkozott, ami hátszelet okozhat az elemzők szerint a második negyedév során. A Richter magasabb kapacitással üzemelteti gyártóüzemeit,   ami a Jefferies szerint a megfigyelt hosszabb átfutási idő és a megnövelt biztonsági intézkedések miatt a termelékenység csökkenéséhez vezethet, azonban a kedvező árazás és a termékek iránti kereslet ellensúlyozhatja ezt. A nőgyógyászati termékek jól teljesítettek az első negyedévben, azonban az elemzők rövid távon relatív gyengeségre számítanak, mivel az alacsonyabb klinikai látogatások közvetlen hatást gyakorolhatnak a Bemfolára, és az Esmya felfüggesztése ellensúlyozza az orális fogamzásgátlók iránti erős keresletet.

A menedzsment előrejelzése továbbra is túl konzervatív a Jefferies szerint, elsősorban a Vraylarra vonatkozó feltételezések miatt. Az elemzők a Vraylarral kapcsolatos becsléseiket az előrejelzésre alkalmazva úgy vélik, hogy ebben az esetben az árbevétel növekedési előrejelzés 5,4 százalékra, míg az üzemi eredményhányadra vonatkozó előrejelzés 16,5 százalékra növekedhetne. Emellett megjegyzik még, hogy a menedzsment következetesen konzervatív a marzs-előrejelzésekkel kapcsolatban.

A relugolix-szal kapcsolatban kiemelik, hogy véleményük szerint hosszú távon helyettesítheti majd az Esmyát: a Richter március végén kötött kizárólagos megállapodást a Myovant Sciences-zel, amelynek értelmében a Richter forgalmazza a relugolix kombinációs tablettát méhmióma és endometriózis indikációkban Európa, a Független Államok Közössége, ideértve Oroszországot is, Latin-Amerika, Ausztrália és Új-Zéland területén. Az elemzők szerint a Richter ezen a téren már jelentős tapasztalattal rendelkezik az Esmyaval, és arra számítanak, hogy az Esmya felfüggesztése után a relugolix hasonló nagyságú lehet, a Jefferies 2031-re vonatkozó becslése 100 millió eurós peak salest vetített előre.

A relugolix-szal összefüggésben a Világgazdaság szerdán arról írt, hogy a relugolix, a Richter által az Esmya pótlására megvásárolt készítmény két indikációban is alkalmazható lesz. A relugolixtól az értékesítés felfutásával a társaság összesen 80 millió euró éves bevételt vár, két különböző indikációban. A piaci bevezetés időpontja 2021 második fele és 2022–2023 fordulója.

A forint gyengülése támogathatja a Richter részvényárfolyamát, a Jefferies a mögöttes előrejelzéseit (a relugolix-szal nem számolva) kismértékben módosította: a 2020-as EPS becslést 1,2 százalékkal csökkentették, azonban a 2021-2024-es EPS előrejelzést 1-2 százalékkal növelték meg.

A Jefferies megerősítette a Richter részvényeire vonatkozó 8 000 forintos célárat, az ajánlás pedig továbbra is vétel. A célár 15,4 százalékkal magasabb a Richter keddi záróárával összehasonlítva.

A Richter 0,5 százalékkal került ma lejjebb, a társaság részvényárfolyama idén 7,5 százalékot emelkedett.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

virág barnabás mnb
trend és varos
mol campus látványterv
Frankfurti tőzsde
olaj, wti
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miért előnyös trendkövető kereskedővé válni, hogyan azonosítod a piaci irányokat?
Online előadás
Egyszerű, kézzel fogható praktikák, termékek az olajár meglovaglásához.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Frankfurti tőzsde