fekete peter 4ig
Üzlet

A koronavírus-járvány egy nagy lehetőség a 4iG számára

Portfolio
A 4iG a koronavírus-válságra lehetőségként tekint, mivel egy tőkeerős piaci helyzetű, növekedési fázisban lévő vállalat. Az iparági szereplők körében keresik az akvizíciós célpontokat, de megfontoltan, a kitűzött menedzsmentcélokat kényelmesen teljesíthetik - mondta el Fekete Péter, a 4iG elnöki tanácsadója Financial and Corporate IT 2020 – Koronavírus a nagyvállalati IT-piacon c. online konferenciánkon. A versenytársakat tekintve az IT-piac szereplői próbálták kezelni a válság hatásait, sokan kényszerszabadságra mentek, a munkaidőt, béreket csökkentették, néhányan leépítettek, de ez nem volt jellemző.
Konferenciánk következő ONLINE eseményén a banki digitalizációval, a digitális ügyfélélménnyel foglalkozunk. Érdemes eljönni!

A 4iG árbevételének eddig nagyjából 60 százaléka az állami 40 százalékban a piaci megrendelésekből állt össze. A közbeszerzési eljárásoknál – az uniós és állami területen is - a járvány során változatlan volt a projektek kiírása, egy-két projekt esetében volt látható csúszás, de ez nem volt jellemző. Az állam továbbra is dinamikusan dolgozik a digitalizáción, a következő években az állam által vezérelve is húzóágazat lesz.

A nagyvállalati szegmensben - például a gépiparban – csak átmeneti volt a leállás, nem voltak törlések, inkább csak csúszások, a bankszektorban későbbre tettek egyes fejlesztéseket, amin meglepődtek. A légitársaságoknál ugyanakkor az IT az utolsó terület, amihez hozzányúlnak, ezt nem igazán tehetik meg.

Sok cég és állami szereplő is áttért a home office működésre, a vállalati hálózatok fejlesztésében, a hardverek beszerzésében a 4iG is részt vett, a cég maga pedig majdnem teljesen képes volt átállni a home office működésre.

A beszállítói láncokról szólva Fekete Péter elmondta, a hardveres beszerzések mind az állami mind a piaci szereplőknél nagyon megugrottak, az ellátási láncban nem voltak problémák, inkább az IT-cégeknek kellett nagyon gyorsan reagálniuk.

Fekete Péter elmondta, a vállaltoknak hosszú távon teljesíthető célok megfogalmazása kedvez, a menedzsment azt gondolja, a 4iG által márciusban kitűzött célok - melyeket már a világjárvány első jeleit érzékelve tűztek ki - kényelmesen teljesíthetők. Nagy növekedésen van túl a 4iG, komoly HR-befektetéseket tettek, míg 2019 március 31-én 397-en dolgoztak a 4iG-nél, az első negyedév végén közel 620 főre növelte munkavállalóinak létszámát a cégcsoport.

Az IT-piac szereplői próbálták kezelni a válság hatásait, sokan kényszerszabadságra mentek, a munkaidőt, béreket csökkentették, néhányan leépítettek, de ez nem volt jellemző. De az már látszik, hogy egyre többen keresnek új pozíciókat, a 4iG oldalán például az álláskeresők száma duplázódott.

Az iparági szereplők körében keresik az akvizíciós célpontokat, de megfontoltan. A kisebb, kevésbé tőkeerős szereplők körében arra számítanak, hogy a cégek árazásán is meg fog látszódni a járvány hatása.

Konferenciánk következő ONLINE eseményén a banki digitalizációval, a digitális ügyfélélménnyel foglalkozunk. Érdemes eljönni!
járvány koronavírus brazília
Frankfurti tőzsde
virág barnabás mnb
trend és varos
mol campus látványterv
olaj, wti
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Miért előnyös trendkövető kereskedővé válni, hogyan azonosítod a piaci irányokat?
Online előadás
Egyszerű, kézzel fogható praktikák, termékek az olajár meglovaglásához.
Frankfurti tőzsde