BÉT
Üzlet

Csökkentette a Rába-célárát az OTP

Portfolio
A Rába a múlt héten tette közzé első negyedéves számait, amit az OTP mai elemzésében értékelt, az OTP a Rába 12 havi célárát 1 210 forintról 891 forintra csökkentette, az ajánlás továbbra is tartás. Az OTP új célára 6,2 százalékkal alacsonyabb a Rába keddi záróárához képest.
  • A Rába május 13-án tette közzé legfrissebb számait, amit a céget követő OTP szerdai elemzésében értékelt. A Rába első negyedéves éves árbevétele 19 százalékkal 11,9 milliárd forintra csökkent, a társaság emellett szintén jelentős profitcsökkenésről számolt be, az üzemi eredmény negatívba fordult, míg az EBITDA jelentős mértékben visszaesett.
  • Az első negyedévet 853 millió forintos adózott veszteséggel zárta a Rába, a tavalyi első negyedéves 55 forintos egy részvényre eső eredménnyel szemben az EPS -63 forint volt 2020. első negyedévében.
  • Az elemzés kiemeli, hogy a koronavírus-járvány radikálisan megváltoztatta a Rába legfontosabb üzletágainak és piacainak gazdasági kilátásait. A jelentősen megváltozott gazdasági környezet és növekedési kilátások miatt az OTP lefelé módosította a Rábára vonatkozó bevétel és profit előrejelzéseit. A vállalatérték csökkenése tükrözi a koronavírus-járvány által kiváltott negatív fejleményeket, amely jelentősen sújtja az autóiparághoz hasonló ciklikus szektorokat a következő 12 hónap folyamán.
  • Az OTP szerint a járvány és gazdasági következményei megnehezítik az előrejelzést. Az elemző lefelé módosította korábbi várakozásait, a bevétel esetében az idei évre 33 milliárd forintot vár, az EBITDA 1,3 milliárd forintra csökkenhet, míg a 2020-as EPS -118 forint lehet.
  • Az OTP a Rába-részvényeire vonatkozó 12 havi célárát 1 210 forintról 891 forintra módosította, az ajánlás továbbra is tartás. Az OTP új célára 6,2 százalékkal alacsonyabb a Rába keddi záróárához képest. Az új célár tükrözi az illikviditáshoz kapcsolódó magasabb diszkontot is, ahogy a befektetők elfordulnak a kisebb vállalatok részvényeitől. A Rába idén 18,6 százalékkal került lejjebb.
Kereskedés RABA-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

járvány koronavírus brazília
Frankfurti tőzsde
virág barnabás mnb
trend és varos
mol campus látványterv
olaj, wti
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miért előnyös trendkövető kereskedővé válni, hogyan azonosítod a piaci irányokat?
Online előadás
Egyszerű, kézzel fogható praktikák, termékek az olajár meglovaglásához.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Frankfurti tőzsde