BÉT
Üzlet

Erős negyedévet zárt a 4iG

Portfolio
A 4iG a szerdai piacnyitás előtt tette közzé legfrissebb számait, a társaság bevétele 77,8 százalékkal nőtt az idei első negyedévben, emellett az EBITDA és a profit is kétszámjegyű ütemben bővült.

Nagyot nőtt az árbevétel, emelkedett a profit

Szerdán tette közzé legfrissebb számait a 4iG, a társaság bevétele 77,8 százalékkal 8,6 milliárd forintra emelkedett 2020. első negyedévében a korábbi év azonos időszakával összehasonlítva. 

Az EBITDA az idei első negyedévben 19,6 százalékkal 577,87 millió forintra emelkedett 2019. első negyedévéhez képest.

Szépen bővült a profit is, 2020. első negyedévében a teljes átfogó jövedelem 11 százalékkal 311,79 millió forintra emelkedett, a korábbi év azonos időszakával összehasonlítva.

Koronavírus update

  • A 4iG rugalmas működésének, kapacitásainak és kiváló szakembereinek köszönhetően képes volt alkalmazkodni a koronavírus-járvány miatt megváltozott gazdasági környezethez, illetve a piaci igényekhez. A menedzsment az üzletmenet-folytonosság biztosítása érdekében minden szükséges szervezeti, infrastrukturális és munkaegészségügyi feltételt megteremtett. Ennek köszönhetően a cégcsoportot felkészülten érték a járványhelyzetből adódó korlátozások, a vállalat teljesítései folyamatosak maradtak és megrendelésállománya is növekedett 2020. első negyedévben – derült ki a társaság közleményéből.
  • A 4iG a járvánnyal nehezített gazdasági helyzetben is megőrizte fejlődési dinamikáját: a társaság összesített szerződésállományának értéke 2020. május 20-án már meghaladta a 23 milliárd forintot.
  • Egy év alatt a társaság több mint 55 százalékkal növelte munkavállalói létszámát is. Míg 2019 március 31-én 397-en dolgoztak a 4iG-nél, a mostani negyedév végén közel 620 főre növelte munkavállalóinak létszámát a cégcsoport.
  • A 4iG sikeresen zárt negyedévének köszönhetően stabil műszaki, humán és gazdasági háttérrel vághat neki az újraindulást követő időszaknak. A járványhelyzet hatására megnövekedhet a távmunka, a mesterséges intelligencia alkalmazása, az IT biztonság és a robotizáció iránti igény, ami alapján a vállalat menedzsmentje arra számít, hogy a 4iG ezeken a stratégiai területeken a következő negyedévekben is kiváló teljesítményt nyújt.

A 4iG továbbra is vizsgálja a hazai és nemzetközi terjeszkedés lehetőségeit

  • A társaság várakozásai szerint az informatikai, illetve ICT szektor fejlődése töretlen marad, a megváltozott gazdasági környezet pedig újabb megbízásokat és akvizíciós lehetőségeket hozhat. A 4iG ennek megfelelően folyamatosan továbbra is vizsgálja a hazai és nemzetközi terjeszkedés lehetőségeit.
  • A növekvő eredményességi elvárásokat erősíti, hogy az informatikai ágazatra jellemző szezonalitás miatt a bevételek időbeli eloszlása általában a III. és IV. negyedévre koncentrálódik. Idén ezt a tendenciát befolyásolhatják a koronavírus járvány hatásai, amelyek a második negyedévre is áthúzódhatnak.

Nagyot emelkedett az elmúlt hónapokban az árfolyam

Az év első felében látott lejtmenet után március közepén pozitív fordulat következett, majd az elmúlt hónapok folyamán nagyot emelkedett az árfolyam, a 4iG idén már pluszban van, az árfolyam idén 0,2 százalékkal került feljebb.

Update

A 4iG kedden nagy erősödéssel zárt, az emelkedés a szerdai piacnyitás után is folytatódott, az árfolyam 2,3 százalékos pluszban is járt, majd a kezdeti lendület alábbhagyott és az árfolyam 0,3 százalékkal került lejjebb.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

járvány koronavírus brazília
Frankfurti tőzsde
virág barnabás mnb
trend és varos
mol campus látványterv
olaj, wti
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miért előnyös trendkövető kereskedővé válni, hogyan azonosítod a piaci irányokat?
Online előadás
Egyszerű, kézzel fogható praktikák, termékek az olajár meglovaglásához.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Frankfurti tőzsde