Előfizetői tartalom

Mínuszban zárt Amerika: egy nagy kínai cég fontolgatja távozását a tőzsdéről

Portfolio
Európában estek az irányadó részvényindexek, a magyar tőzsde pedig mérsékelt eséssel zárta a csütörtöki kereskedést. A tengerentúli tőzsdék is méréskelt mínuszban járnak csütörtök este részben a vegyes amerikai makroadatok hatására, részben azért, mert egyre fokozódik az amerikai-kínai szembenállás, ami közvetlenül a nagy cégeken is csattan. Miután szerdán az amerikai Szenátus megszavazott egy olyan törvénytervezetet, amely az amerikai könyvelési sztenderdek betartása nélkül ellehetetleníti például a Baidu kínai keresőóriás amerikai tőzsdei jelenlétét, csütörtökön már arról értesült a Reuters, hogy távozását fontolgatja a Nasdaq-ről a cég egy Kínához közelebbi tőzsdére. Mindez jó példa arra, hogy mennyire mélyreható és sok fronton zajló háború van az Egyesült Államok és Kína között.

2020. május 21. 22:04 Megosztás Mérsékelt mínusz lett a vége, esett az Amazon Új csúcsra ment napközben az Amazon részvényárfolyama, majd feltehetően profitrealizálási okok és az amerikai-kínai feszültség (technológiai szektort is beárnyékoló)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés