Előfizetői tartalom

Újra lesújt a kanadai átok?

Portfolio
A 2000-es években szinte folyamatosan egy bank (általában a Royal Bank of Canada vagy a Toronto Dominion) volt Kanada legértékesebb tőzsdei vállalata. Mindössze hétszer fordult elő, hogy valamely új üdvöske beelőzött és az első helyre került. És ekkor szinte hetek alatt lesújtott rájuk a kanadai átok, ennek a hét cégnek ugyanis csak pünkösdi királyság jutott és az első helyezést mindig összeomló árfolyam követte. Egy cég sem épült fel ebből az átokból azóta sem. Idén májusban a Shopify a 21. században nyolcadik nem-bankként bejelentkezett az első helyre. Vajon őt is utoléri-e majd a kanadai átok, vagy elsőként hosszú távra megmarad az aranyérmes pozícióban? Az alábbiakban Jónap Richárd, az Accorde Alapkezelő portfóliómenedzserének írását közöljük.

Május elején egy érdekes dolog történt a kanadai tőzsdén. A Shopify megelőzte a Royal Bank of Canada-t (RBC) a legértékesebb kanadai vállalat címért folytatott versenyfutásban. Amerikai dollárban kifejezve jelenleg a Shopify 89 milliárdot, míg az RBC 88 milliárdot ér. A Shopify szédületes 2019-es és 2020-as emelkedését jól mutatja az, hogy a bank és az online értékesítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés