Előfizetői tartalom

Hihetetlen erővel törnek fel a koronavírus-válság nagy nyertesei

Portfolio
A koronavírus válság nagyon megviselte a vállati szektort elsősorban a gazdaság lezárásán keresztül, viszont a technológiai óriáscégek esetében ennek pont az ellenkezője történt. A FAAMG cégek a válság alatt csak még nagyobbra nőttek, a befektetők közül pedig senki nem akar kimaradni a raliból, mindenki a tech papírokat veszi. Az ennyire egyoldalúvá vált piacon a múltban általában jött egy visszahúzás, miután a cégek nem tudták megfelelő fundamentumokkal alátámasztani az magas értékeltséget, viszont a mostani esetben nem ezt látjuk. A mostani helyzet alapján az látszik, hogy bármi is történik, a technológai cégek csak nyerni tudnak.

Egy piac, öt részvény A Goldman Sachs nagyjából egy hónappal ezelőtt a növekedési és momentum részvények mérsékelt eladási hullámára figyelmeztetett, mikor arra mutattak rá, hogy az öt legnagyobb S&P 500 részvény, a FAAMG részvények (Microsoft, Apple, Amazon, Google, és a Facebook) olyan mértékben emelkedett, hogy már az S&P 500 piaci kapitalizációjának 20 százalékát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés