qr-kód mobilapp
Üzlet

A magyarországnyi lakosú metropolisz, ahol járvány után is digitális megfigyelés alatt tarthatják az embereket

Portfolio
Az agglomeráció nélkül 9, agglomerációval együtt 21,1 millió fős kínai Hangcsou városában a koronavírus-járvány idején QR-kódokat használtak a lakosok egészségi állapotának megfigyelésére, egy javaslat szerint egy automata rendszert is bevezetnének, amely folyamatosan, automatikusan teszi majd mindezt. Ha bevezetik, azt is tudni fogják hatóságok, ki mikor iszik alkoholt, vagy mikor jár el edzeni.

Egy friss javaslat szerint kínai Hangcsou városában a koronavírus-járvány lecsengése után is folyamatosan megfigyelés alatt tarthatják a lakosok egészségügyi állapotát egy mobiltelefonos applikációval, mely olyan tényezők alapján számít egy egészségügyi értéket, hogy valaki mikor mennyi alkoholt ivott, és mennyit aludt.

A rendszer QR-kódok beolvasásával működne, a módszert a koronavírus-járvány alatt kezdték el használni ara az emberek, hogy beléphetnek-e egy épületbe vagy felszállhatnak-e egy tömegközlekedési eszközre. Ezek az applikációk például azt vizsgálták, hogy a felhasználó merre járt, utazott, illetve olyan appok is népszerűek voltak, melyek önbevallásos alapon működtek, azaz a felhasználó írta bele az appba, hogy észlel-e tüneteket, vagy merre járt korábban.

A most javasolt rendszer viszont már automatikusan gyűjtené az adatokat, vizsgálná a felhasználó orvosi dokumentációit, életmódját, hogy milyen gyakran és mennyit mozog. A mindezek alapján kiosztott egészségügyi érték például csökken, ha a felhasználó dohányzik és alkoholt iszik, de nő, ha megfelelő mennyiséget alszik és edz. Az egyelőre nem világos, az app hogyan fogja mindezt követni, és mennyien fogják használni.

A koronavírus-járvány megfékezésére használt QR-kódos appot az Alibaba kínai technológiai óriás leánya, az Ant Financial fejlesztette, az új appról azonban azt mondták a CNBC-nek, hogy nem léptek velük kapcsolatba ilyen projekt miatt.  

(CNBC)

korona_vilag
ukrajna_shutterstock-20170317
szegény nyugdíjas
facebookshutterstock2018
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Díjmentes grafikonelemzők, megbízástípusok, hasznos praktikák.
Online előadás
Stratégiaépítés legfontosabb elemei, lépései, szempontjai.
Frankfurti tőzsde