Előfizetői tartalom

A magyarországnyi lakosú metropolisz, ahol járvány után is digitális megfigyelés alatt tarthatják az embereket

Portfolio
Az agglomeráció nélkül 9, agglomerációval együtt 21,1 millió fős kínai Hangcsou városában a koronavírus-járvány idején QR-kódokat használtak a lakosok egészségi állapotának megfigyelésére, egy javaslat szerint egy automata rendszert is bevezetnének, amely folyamatosan, automatikusan teszi majd mindezt. Ha bevezetik, azt is tudni fogják hatóságok, ki mikor iszik alkoholt, vagy mikor jár el edzeni.

Egy friss javaslat szerint kínai Hangcsou városában a koronavírus-járvány lecsengése után is folyamatosan megfigyelés alatt tarthatják a lakosok egészségügyi állapotát egy mobiltelefonos applikációval, mely olyan tényezők alapján számít egy egészségügyi értéket, hogy valaki mikor mennyi alkoholt ivott, és mennyit aludt. A rendszer QR-kódok beolvasásával működne,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés