Előfizetői tartalom

Akkora a magyar kormány csapása, mintha 30-35%-os vagyonadót vetne ki azonnal a vállalkozókra

Portfolio
Tavaly januárban lépett életbe egy új törvény a Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről, ami bejelentési kötelezettséget ír elő a magyar vállalatokban történő külföldi tulajdonszerzésre bizonyos szektorokban. Tegnap este a Magyar Közlönyből kiderült, hogy bővült azon stratégiai fontosságúnak minősített szektorok köre, ahol a külföldiek tulajdonszerzését előzetes bejelentési kötelezettség terheli. A téma az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján is előkerült, ahol elhangzott, hogy a magyar tulajdonú cégeket is meg kell védeni, 2020 végéig külföldi szereplő csak miniszter engedéllyel szerezhet tulajdont kiemelt ágazatokban, stratégiailag fontos vállalatokban. A rendeletről és annak lehetséges hátteréről Szendrői Gábor, a Concorde MB Partners ügyvezetője nyilatkozott a Portfolio-nak.

Volt bármilyen előjele a rendeletalkotásnak? Mekkora meglepetés a Magyar Közlönyben tegnap megjelent új szabályozás? Lehetett hallani arról, hogy a rengeteg tervezett intézkedés között ez is szerepelhet. De az volt a remény, hogy a tervezés és a végrehajtás között ez a dolog elhal – lesz, aki rájön, hogy ez a hazai vállalkozói szektorra akkora csapás, amit nem engedhet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái