DunaHouse
Üzlet

Felülvizsgálat alatt a Duna House célára a Concorde-nál

Portfolio
A Duna House tegnap tette közzé idei első negyedéves számait, amit a Concorde friss elemzésben értékelt, a Concorde ajánlása felhalmozás, míg a Duna House célára felülvizsgálat alatt áll.

A csütörtöki piaczárás után tette közzé legfrissebb számait a Duna House, amelyet a Concorde pénteki elemzésében értékelt. A társaság profitja 60 százalékkal 264 millió forintra nőtt az idei első negyedévben, amit a legutóbbi lengyel akvizíció mellett egy nagyjából negyvenöt millió forintos devizaátértékelés is támogatott az elemzés szerint. Az utóbbit figyelmen kívül hagyva a profit nagyjából 30 százalékkal nőtt volna az első negyedévben, a korábbi év azonos időszakához képest. Az első negyedévben a konszolidált bevétel több mint fele Lengyelországból érkezett.

A menedzsment a koronavírus-járvány miatt visszavonta előrejelzését, más cégekhez hasonlóan. Emellett jelezték, hogy a tranzakciós számokban javulás látszik, május végén (év/év alapon) 40 százalékos visszaesés látszott, míg a Duna House becslése szerint a magyarországi tranzakciószámok 2020. április első felében (w15-16) érték el a mélypontjukat közel 70 százalékos visszaeséssel. A fix költségek (mint például a munkaerőköltségek) csökkentésre kerültek márciusban és áprilisban, majd augusztusra a bérek a normális szintekre térhetnek vissza, az elemzés szerint a második negyedéves eredmények nyomás alatt állhatnak.

Több mint 70 és 81 százaléka a Forest Hill és a MyCity projektek lakásainak eladásra került, amelyből adódhat a feltételezés, hogy a profit egy része idén realizálásra kerülhet. Mindhárom projektre vonatkozóan nagyjából 810 forintos részvényenkénti eredménnyel számolnak az elemzők. Az ingatlanpiac egyik kiemelt vezérlője a munkanélküliségi ráta, ami legutóbb emelkedett (3,5 százalékról 6 százalékra az elmúlt két hónapban), ezért a makro-oldalról lehetséges ellenszélre lehet számítani.

Az elemzés kiemeli, hogy a Duna House szép eredményekről számolt be, nagyobb részben a pénzügyi termék-közvetítő szegmens kiváló első negyedéves teljesítménye következtében, ez a szegmens adta az EBITDA 73 százalékát az első negyedévben. Emiatt a befektetők kezdhetnek úgy is tekinteni a társaságra, amely inkább a pénzügyi szektorhoz tartozik, mint az ingatlan szektorhoz.

A koronavírus-járvány hatásaival kapcsolatosban az elemzés rámutat, hogy a Duna House üzleti modellje erősen támaszkodik a szolgáltatásokra, különösen a hitelközvetítésre, amely aktivitásnak lényegesen lassulnia kellene a karantén eredménye miatt, ezért nem lenne meglepő, ha a Duna House profitja negatív lenne a második negyedévben.

A Duna House 12-hónapos célára felülvizsgálat alatt áll a Concorde-nál, az ajánlás továbbra is felhalmozás. A Duna House ma 1,3 százalékkal került feljebb, a társaság részvényárfolyama idén 20,5 százalékot esett.

Kereskedés DUNAHOUSE-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Címlapkép forrása: Duna House

GettyImages-1212189650
gorogorszag nyaralas koronavirus
oroszorszag valasztasi csalas vlagyimir putyin
jogallamisag igazsagugyi miniszterek tanacskozasa 200706
norilszk olajomles oroszorszg
ausztria koronavirus jarvany becs200706
ugrik forint erosodik arfolyam 2020 julius
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Díjmentes grafikonelemzők, megbízástípusok, hasznos praktikák.
Online előadás
Stratégiaépítés legfontosabb elemei, lépései, szempontjai.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Frankfurti tőzsde