trader
Üzlet

Megjósolta a márciusi tőzsdei mélypontot, most további ralit vár a guru

Portfolio
A világ már túl van a koronavírus által a gazdaságra mért legnagyobb ütésen, ezzel pedig megnyílik az út az S&P 500 előtt, hogy tovább kapaszkodjon felfelé a történelmi csúcsa felé – állítja az egyik Wall Street-i elemző, aki épp a piaci mélypont előtt megjósolta, hogy a részvénypiacok agresszívan felpattannak majd.

Barry Bannister, a Stifel stratégája egy szerdai elemzésben arról számolt be, hogy az új célára alapján az S&P 500 augusztus 30-ig elérheti a 3250 pontot. A céláremelést a javuló gazdasági adatokkal, valamint azzal kapcsolatos várakozásokkal indokolták, hogy az S&P 500 P/E rátájának bővülése (alacsony reál kötvényhozamok mellett) ellensúlyozza a gyenge a vállalati eredményeket, (EPS) amelyek jellemzők a recessziók kései periódusaira.

Az S&P 500 csütörtökön 3029,73 ponton zárt, tehát a 3250 pont 7,3 százalékos emelkedést jelentene augusztus végéig.

Bannister beismerte, hogy eleinte ''elvakította'' a járványhelyzet, viszont március 19-én megjósolta, hogy az S&P 500 április végéig 2750 pontig emelkedik majd. Be is jött a jóslat, az index április 18-án érte el a szintet, ekkor a guru tovább emelte a célárát egészen 2950 pontra, viszont figyelmeztetett, hogy afelett a szint felett már nehezebb lesz tovább emelkednie az indexnek. Bannister április 30-án a célárán nem változtatott, ezt azzal indokolta, hogy a további emelkedéshez még egy sokk, valamint a Fed további gazdaságélénkítő lépései kellenének.

Szerdai elemzésében a guru arról írt, hogy az S&P 500 durván egy hónapig tartó oldalazásából az látszik, hogy az amerikai jegybank monetáris politikai lépései, és a kormány fiskális eszközei elengedhetetlenné váltak a piac támogatásához. Emellett a részvények mostani ralija jelezheti, hogy a GDP növekedés megindul a harmadik negyedévben, ez pedig a növelheti az EPS-t, tehát az egy részvényre jutó eredményt 2021-ben.

Viszont a 3250 pontos célár azzal kapcsolatos várakozást is jelent, hogy a P/E ráta ''normál ütemben'' tovább nő, ami ellensúlyozhatná az EPS csökkenését. Bár az EPS tipikusan nagyjából 18 hónapon át csökken a recessziók környékén, az S&P500 árfolyama az EPS tetőzésének hónapjától addig a hónapig, amíg az egy részvényre eső eredmények elérik mélypontjukat általában csekély elmozdulást mutat, annak ellenére, hogy az eredmények átlagosan 21 százalékkal csökkennek. Bannister szerint mindez amiatt történik, mert az S&P500 P/E rátájának bővülése ellensúlyozza a gyenge egy részvényre eső eredményeket.

És miközben az S&P500-ra vonatkozó Wall Street-i eredményvárakozások élesen estek, az inflációval korrigált 10-éves amerikai államkötvényhozam tavaly június óta látott esése szintén támogatta a P/E rátát a guru szerint.

steifel
Forrás: MarketWatch

Bannister megjegyezte, hogy március 23-i mélyponttól számítva a ciklikus szektorok teljesíttek a legjobban, viszont ha a februári csúcsról nézzük, akkor a viszont ezek a szektorok a leggyengébben teljesítők.

(MarketWatch)

Címlapkép: Drew Angerer/Getty Images

Frankfurti tőzsde
egeszsegugy adatok shutter1500-20170418
samsungshutterstock
DunaHouse
Lemondott a Visa vezére
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Díjmentes grafikonelemzők, megbízástípusok, hasznos praktikák.
Online előadás
Stratégiaépítés legfontosabb elemei, lépései, szempontjai.
Frankfurti tőzsde