Tőzsde
Üzlet

Megvernéd a piacot 2020-ban? Ezekre a részvényekre érdemes figyelned

Portfolio
A mutual fund manager, John Malooly alapja igen teljesített az elmúlt évek folyamán, az alap hozama az idei évben a koronavírus-járvány okozta sokk ellenére is kétszámjegyű növekedést mutat. A szakértő az elmúlt két hónap részvénypiaci emelkedése ellenére is lát még jó lehetőségeket a piacon, és négy olyan kisvállalati részvényt ajánl a befektetők figyelmébe, amelyek a rájuk váró akadályok leküzdése esetén jól teljesíthetnek majd.

A kedvező vételi lehetőségek után kutató befektetők szeretnék elkerülni a hibás befektetési döntéseket, amihez segítséget nyújthat a mutual fund manager, John Malooly szakértelme. A befektető Wasatch Ultra Growth Fund-ja évek óta az egyike a legjobban teljesítő kisvállalati részvényalapoknak a Wall Street-en. A Morningstar adatközlése szerint az alap 16,7 százalékos hozamnál jár idén, míg a rivális alapok nagy része továbbra is mínuszban van idén, a koronavírus okozta megrázkódtatás következtében.

John Malooly szerint a jó teljesítményt a ’’digitális átalakulásba'' történő befektetések sorozatával alapozta meg. A szakértő kiemelte továbbá, hogy az alap jó teljesítménye azért is lehetett ilyen kedvező, mivel olyan cégeket keres, amelyek a remek menedzsment mellett erős és fenntartható növekedési ütemmel rendelkeznek.

A befektető nem a következő negyedévre koncentrál igazán, hanem a jó befektetési lehetőségeket keresi, amelyek által az alap később jól teljesíthet. Mindez az elmúlt két hónap részvénypiaci ralija után jelentős kihívást jelent, mivel egyre nehezebb kedvező vételi lehetőséget találni. A koronavírus-járványból legvalószínűbben profitáló cégek részvényárfolyama máris óriásit emelkedett, ezek drágának tűnnek már a szakértő számára.

Ezen kívül olyan cégek részvényei maradnak szerinte, amelyek jó lehetőséget jelentenek, azonban valódi kihívásokkal néznek szembe. John Malooly szerint, ha egy társaság részvényárfolyama nem mutatott nagyobb elmozdulást, míg más cégek papírjai emelkedtek, az felvet bizonyos kérdéseket, azonban a szakértő kiemelt négy részvényt, amelyek szerinte az előttük álló kérdések megválaszolása után leküzdhetik a jelenleg előttük tornyosuló akadályokat.

Floor and Decor

A padlókiskereskedő cég, a Floor and Decor számára hullámvasutat jelentett az idei év, és a társaság nyilvánvaló kihívásokkal néz szembe számos üzletének bezárása miatt. John Malooly kiemelte, hogy a vállalat több kisebb kiskereskedővel versenyez és konkurenseinél jobb helyzetben lesz, ahogy a járvány véget ér. A szakértő szerint a társaság növelhetné részesedését, ha a helyzet normalizálódik.

Silk Road Medical

A koronavírus-járvány a választható orvosi eljárások megállását eredményezte, ennek eredményeként a szakértő a befektetéseinél a nem választható eljárásokban érintett társaságokra fókuszál: ezután terjesztette ki befektetését a Silk Road Medical-ben, továbbá egy kisebb pozíciót az Inspire Medical Systems-ben is felvett.

John Malooly például a stroke és az alvási apnoét emelte ki, mivel ezek esetében nem halogatható a kezelés. A Silk Road Medical a nyaki artéria elzáródásait kezeli, amelyet nem kezelve magas a stroke gyakorisága.

Esperion Therapeutics

Az Esperion Therapeutics részvényárfolyama nagyot emelkedett februárban, miután az Egyesült Államok élelmiszer- és gyógyszerfelügyelete (FDA) jóváhagyta a cég koleszterin gyógyszerét, a Nexletolt. Az árfolyam a februári szárnyalás után lefordult és nagyot esett. Míg a befektetők egy része a jóváhagyás hírére profitot realizálhatott, John Malooly szerint a piaci szereplők egy része amiatt is aggódhatott, hogy a betegek egy része a jelenlegi helyzetben nem meri felkeresni orvosát, azonban kiemeli, hogy optimista a gyógyszer kilátásaival kapcsolatban.

A szakértő szerint a gyógyszer a népesség statin intoleráns részét célozza meg, majd azt is hozzátette, hogy régóta nem volt ilyen új, ehhez hasonló napi egyszer szedhető gyógyszer. Szerinte amennyiben egy befektető hajlandó hosszabb, két-három éves időtartamra figyelni, akkor megvan a lehetőség rá, hogy ez egy elég jó, és jövedelmező gyógyszer lehessen.  

Paylocity

A bérszámfejtési, és emberi erőforrás-szoftvereket gyártó Paylocity bevételeinek nagyobb része a kisvállalkozásoktól származik, bár ezen ügyfeleket különösen visszaveti a recesszió, John Malooly szerint a társaság jó bőrben van az elkövetkező évekre nézve. Malooly kiemeli, hogy a cég ügyfélkörét elsődlegesen a kisvállalkozások adják, és némi ellenszélre számít a munkanélküliségi ráta megugrása miatt. Szerinte a remek menedzsmenttel rendelkező cég igen konzisztens módon növekedett az elmúlt néhány év folyamán, és szerinte mindez folytatódhat is, ahogy a jelenlegi helyzetet magunk mögött tudjuk.

(BusinessInsider)

Címlapkép forrása: Spencer Platt/Getty Images

horvátország korcula
rovinj
tőzsde getty
Bika
hsbc
tőzsde, dollár, árfolyam
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Díjmentes grafikonelemzők, megbízástípusok, hasznos praktikák.
Online előadás
Stratégiaépítés legfontosabb elemei, lépései, szempontjai.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
bét