koronavírus
Üzlet

Nem jött be a koronavírus elbagatellizálása, villámgyorsan terjed a járvány az új gócpontban

Portfolio
Világszerte 360 ezer fölé emelkedett a koronavírus áldozatainak a száma, a legtöbben, 101 ezren az Egyesült Államokban vesztették életüket a vírus miatt. Az új gócpont Brazília, ott közel 26 500 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, ezzel a fertőzöttek száma 438 ezer fölé emelkedett. Magyarországon 3841 főre nőtt a koronavírussal beazonosított fertőzöttek száma, az elmúlt 24 órában újabb 8 krónikus beteg hunyt el, ezzel 517 főre emelkedett az elhunytak száma, 2024-en pedig már meggyógyultak. Koronavírus hírek egy helyen.

Koronavírus: Spanyolországban 187-en fertőződtek meg egy nap alatt

Spanyolországban 187-en fertőződtek meg az új koronavírussal egy nap alatt, a regisztrált esetek száma elérte a 238 564-et - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium pénteken.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: könnyebb kontrollálni a járványt a német virológus szerint

Németországban az egészségügyi hatóságok képesek hatékonyan nyomon követni a koronavírus-fertőzések útját, mert a járvány úgy terjed, hogy kevés ember fertőz meg több másikat - közölte pénteken Christian Drosten virológus a Spiegel című hetilapnak adott interjúban. Egy ilyen lefolyású járványt könnyebb kontrollálni - emelte ki a szakértő. 

Tovább a cikkhez

Átlépte az 58 ezret a vírussal regisztráltak száma Belgiumban

A koronavírus-járvány terjedésének folyamatos és jelentős lassulása mellett 58 061-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma Belgiumban, a vírussal összefüggő betegség miatt kórházban ápoltak száma ezer alá csökkent. Hollandia az új esetek egy hetes stagnálásáról adott hírt pénteken.

A belga közegészségügyi szolgálat tájékoztatása szerint a hét folyamán péntekig közel ezerrel emelkedett a bizonyított fertőzések száma, ami valamivel kevesebb, mint napi 200 új esetet jelent országosan. Az elmúlt 24 órában végzett több mint 18 ezer vírustesztből azonban 212 embernél lett pozitív az eredmény. A betegség március elejére datált belgiumi megjelenése óta 836 879 tesztet végeztek Belgiumban.    

A kórházban ápoltak száma 937-re zsugorodott, egy hét leforgása alatt mintegy 450-nel csökkent. Az elmúlt napban 27 embert vittek kórházba és 109-en hagyhatták el az egészségügyi intézményeket. Intenzív ellátásban 187-en részesülnek, mintegy 80-nal kevesebben, mint egy hete.    

A betegségben elhunytak száma ismét enyhén emelkedett. Amíg a múlt héten naponta mintegy 25 ember vesztette életét a vírusfertőzés következtében, addig a hét folyamán naponta közel 30-an, az elmúlt 24 órában pedig 42-en. A járvány belgiumi megjelenése óta 9430 ember hunyt el a betegségben, egy hét alatt több mint 200-an. Kórházakban 17-en, idősek otthonában 20-an hunytak el.    

Hollandiában a helyi közegészségügyi intézet (RIVM) péntek délután arról adott hírt, hogy a fertőzéssel frissen regisztráltak száma továbbra is 200 alatt van, de lényeges csökkenés nem tapasztalható.    

Az elmúlt egy napban 178, egy hete átlagosan napi 190 ember esetében volt pozitív a vírusteszt eredménye. Ezzel ez idáig 46 126 embernél mutatták ki a kórokozó jelenlétét az országban. A járvány terjedését mutató görbe több mint 1200-szal mutat többet az egy héttel ezelőtt közölt adatoknál.    

A szakhatóság beszámolója szerint két hete még közel napi 90-en, a múlt hét folyamán átlagosan napi 50-en, majd a napi átlagos 25 halálesethez képest az elmúlt 24 órában 28-an haltak meg a koronavírushoz köthetően. A vírus hollandiai megjelenése óta 5931-en hunytak el a betegségben. Kórházba egyre kevesebb embert, pénteken 9 embert szállítottak.    

A helyi sajtó arról számolt be, hogy az ország délkeleti felében található Helmond városának egyik vágóhídját ideiglenesen bezárták, miután 130 alkalmazottból 21-nél pozitív lett a vírusteszt eredménye. A fertőzött munkavállalóknak két hétig kell karanténban maradniuk, a többiek talán már kedden felvehetik a munkát. Hollandiában ez a harmadik vágóhíd, amelyet koronavírus-fertőzés megjelenése miatt be kellet zárni.   

Carola Schouten mezőgazdaságért, természetvédelemért és élelmiszerminőségért felelős holland miniszter azt közölte, a húságazatban tevékenykedő vállalkozásoknak többet kell tenniük alkalmazottaik védelmére. A különleges figyelem és a sorozatos tesztelés nem a vágóhidak bezárására irányul, hanem a magas élelmiszerbiztonsági követelmények betartására, valamint az alkalmazottak és a fogyasztók védelmére - tette hozzá. (MTI)

Június közepétől tovább lazít a korlátozásokon Ausztria

Június közepétől enyhébbek lesznek a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett szabályok - jelentette be Sebastian Kurz kancellár péntek délután Bécsben.

Tovább a cikkhez

Június közepétől jön az alapjövedelem Spanyolországban

Spanyolországban június 15-től igényelhető a létfenntartáshoz szükséges alapjövedelem (IMV), amelynek bevezetéséről pénteki ülésén döntött a kormány.

Tovább a cikkhez

Magyarország is rajta van a görög turisztikai nyitás országlistáján

Magyarország is rajta van a görög turisztikai nyitás országlistáján, amelyet Athén pénteken tett közzé.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: néhány napja nyitották ki, máris több mint 500 iskolát kellett bezárni Dél-Koreában

Alig nyitottak ki, máris több száz iskolát kellett újra bezárni Dél-Koreában, ahol a következő hetekben az állami múzeumok, parkok is újra bezárnak, és törölték vagy elhalasztották az állami rendezvényeket is.

Tovább a cikkhez

A Romániába érkezőket 14 napos lakóhelyi elkülönítésbe vagy hatósági karanténba küldik

A román hatóságok június elsejétől lehetővé teszik a nemzetközi személyszállítást, de egyelőre minden külföldről érkezőt 14 napos lakóhelyi elkülönítésbe vagy hatósági karanténba küldenek - erősítette meg pénteken az országos közegészségügyi intézet (INSP) szóvivője.

Tovább a cikkhez

Több mint 80 ezer halott áprilisban, utoljára 1977-ben történt ilyen Németországban

Áprilisban az átlagosnál többen haltak meg Németországban, 80 ezernél több halottra legutóbb 1977-ben volt példa.

Tovább a cikkhez

Súlyos kockázat a koronavírus okozta fertőzés az idős, szövődményekben szenvedő cukorbetegeknél

Az új koronavírus okozta Covid-19 betegség súlyos esetei léphetnek fel azon 75 évnél idősebb, kettes típusú diabéteszben szenvedők esetében, akiknek cukorbetegségük súlyos szövődményekkel párosul.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: kevesebben haltak meg az utakon a járvány idején, de sok volt a gyorshajtás

Idén eddig hatvannal kevesebben haltak meg a közutakon, mint az elmúlt év azonos időszakában, ugyanakkor a gyorshajtás miatt bekövetkezett balesetek aránya nőtt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata pénteken a police.hu honlapon.

Tovább a cikkhez

Megnyitja határátkelői egy részét Ukrajna a szomszédos országok jóváhagyásától függően

Ukrajna pénteken újranyitott 66 határátkelőhelyet az európai uniós országok, illetve Moldova irányába - jelentette az UNIAN ukrán hírügynökség, az országos határőrszolgálatra hivatkozva. Az ukrán határőrség közleményében hozzáfűzte, hogy továbbra is zárva marad azonban 56 átkelő az orosz, illetve a fehérorosz államhatárnál. A hatóság egyelőre nem tette közzé a megnyitott határátkelők listáját.    

Az Ukrajinszka Pravda hírportál érdeklődésére Andrij Demcsenko, a határőrség szóvivője délelőtt elmondta, hogy a moldovai határon lévő hat átkelőhely - két vasúti és négy közúti - mindkét irányban megnyílt. A többi hatvan átkelő esetében még várnak a szomszédos országok kormányaitól a határnyitás jóváhagyására.    

Megfogalmazása alapján előzetes információk vannak arról, hogy a magyar-ukrán határon hamarosan megindulhat a forgalom az átkelőkön. A korlátozások miatt április elejétől csak a Záhony-Csap határátkelő működik.    

Az újranyitott átkelők között közúti, vasúti, valamint tengeri és folyami átkelők is vannak. Andrij Demcsenko megjegyezte, hogy nem számít az átkelők megnyitásától jelentős forgalomnövekedésre, mivel továbbra is érvényben marad a külföldiekre vonatkozó beutazási tilalom.    

Az Ukrinform hírügynökség emlékeztetett arra, hogy Ukrajna március közepén lezárt az államhatárán lévő 230 átkelőből 107-et, majd április 7-től már csak 19 közúti határátkelője maradt nyitva, amelyen keresztül csak saját gépjárművel engedélyezte a belépést, azaz a gyalogos átkelés lehetősége is megszűnt.   

Továbbra sem mutat számottevő lassulást eközben a koronavírus-fertőzés terjedése az országban. Az egészségügyi minisztérium adatai alapján péntekre az azonosított fertőzöttek száma egy nap alatt 429 új esettel 22 811-re nőtt, a betegségben elhunytaké pedig 10 újabb halálos áldozattal 679-re. Kedvező fejlemény ugyanakkor, hogy a gyógyultak száma ismét meghaladta az új fertőzöttekét, egy nap alatt 495-en gyógyultak fel, velük együtt már eddig 8934-en. (MTI)

Indiában rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált új esetek száma

Indiában 7466 új koronavírus-fertőzöttel új rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált új esetek száma, a Covid-19 betegségben eddig elhunytak száma pedig meghaladta a járvány kiindulópontjából, Kínából jelentett adatokat.

Az indiai egészségügyi minisztérium péntek reggeli szokásos járványügyi összesítése szerint az új esetekkel 165 799-re nőtt a fertőzöttek száma az országban. Ez volt az első eset, hogy az új fertőzöttek száma meghaladta a hétezret, miután az utóbbi hét egymást követő napban a napi esetszám hatezer fölött járt.    

A kórnak az utóbbi egy napban további 175 ember esett áldozatul, amivel számuk összesen 4706-ra gyarapodott meghaladva a szomszédos Kína hivatalos statisztikáiban szereplő adatokat.    

Az 1,3 milliárd lakosú Indiában ismét emelkedik a járványgörbe, miután a gazdaságot padlóra küldő két hónapos karantén után lazítani kezdték a korlátozásokat, a többi között a légi forgalom helyreállításával. Miközben egyre több esetet jelentenek, a hatóságokra hatalmas nyomás nehezedik a járvány nyomán munkanélkülivé vált milliók miatt is.   

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy belföldi vendégmunkások tömegei térnek vissza a városokból vidékre, ahol az egészségügyi ellátórendszer különösen gyenge. India jelenleg a kilencedik helyen áll világösszehasonlításban a fertőzöttek és tizenharmadik helyen a halottak számát tekintve. (MTI)

Megjósolta a márciusi tőzsdei mélypontot, most további ralit vár a guru

A világ már túl van a koronavírus által a gazdaságra mért legnagyobb ütésen, ezzel pedig megnyílik az út az S&P 500 előtt, hogy tovább kapaszkodjon felfelé a történelmi csúcsa felé – állítja az egyik Wall Street-i elemző, aki épp a piaci mélypont előtt megjósolta, hogy a részvénypiacok agresszívan felpattannak majd.

Tovább a cikkhez

Sötét fejezet nyílik Ázsia pénzügyi központjában: örökre megváltozhat az élet

A kínai parlament elfogadott egy törvényt, amely örökre véget vethet Hongkong autonómiájának, ezzel pedig beláthatatlan gazdasági és politikai káoszba taszíthatja Peking a várost. A „nemzetbiztonság szavatolása” végett létrehozott intézkedésnek köszönhetően a Kommunista Párt már beleszólhat Hongkong törvényhozásába, működtethet rendvédelmi szerveket és titkosszolgálati egységeket az autónóm területen belül és megbüntethet bárkit, aki a pekingi kormánnyal szemben ellentétes véleményt fogalmaz meg. Az eredetileg a tüntetők ellen bevetett intézkedési csomag közvetetten akár Kína ambiciózus, 3000 milliárd dolláros Övezet és Út infrastruktúrafejlesztési programját is veszélybe sodorhatja.

Tovább a cikkhez

Olyan témáról is indít nemzeti konzultációt Orbán Viktor, ami nincs is benne a nagy EU-s tervben

Legfeljebb 30 éves futamidejű kötvények közös kibocsátásával finanszírozná az Európai Unió a szerdán bejelentett, a koronavírus-válság hatásait enyhítő 750 milliárd eurós helyreállítási alapot – ezt Orbán Viktor kormányfő is elismerte a ma reggeli rádióinterjúban, de közben azt is bejelentette, hogy többek között a Soros György által javasolt, az EU által most már világosan elvetetett, lejárat nélküli kötvényről is megkérdezik az emberek véleményét a most induló újabb nemzeti konzultációban.

Tovább a cikkhez

Itt a bejelentés, újra módosítják a magyar bértámogatási programot

Ma délelőtt 11 órakor tartotta sajtótájékoztatóját az operatív törzs, amelyen közzétették a legfrissebb hazai járványügyi statisztikákat, és válaszoltak az újságírói kérdésekre. Az eseményről élőben tudósítottunk.

Tovább a cikkhez

Leverte az euróövezeti inflációt a koronavírus

A vártnál kevésbé, de így is közel négy éve nem látott alacsony szintre lassult a fogyasztói árak emelkedésének éves összevetésű üteme az euróövezetben májusban az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) gyorsbecslése szerint. A pénteken közzétett előzetes adatok szerint májusban 0,1 százalékkal nőttek a fogyasztói árak a 19 uniós országot tömörítő eurózónában, ami 2016 júniusa óta a leggyengébb érték. Elemzők valamivel kedvezőbb adatra, 0,2 százalékos növekedésre számítottak, miután áprilisban 0,3, márciusban 0,7, februárban 1,2, januárban pedig 1,4 százalékos emelkedést mértek.

Tovább a cikkhez

Az önkormányzatok azonnali támogatását kéri az MKKSZ a belügyminisztertől

Levélben kéri a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy kezdeményezzen azonnali egyeztetéseket az önkormányzatok támogatásáért.

Tovább a cikkhez

Ismét emelkedni kezdett a fertőzöttek száma Izraelben

Ismét emelkedni kezdett a koronavírus-fertőzöttek száma Izraelben - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet pénteken.

Az utóbbi napok emelkedő tendenciája miatt a sávuót ünnepének reggelén rendkívüli ülést hívtak össze az izraeli egészségügyi minisztériumban a helyzet értékelésére, s a teendők meghatározására.    

"Nyilvánvaló számunkra, hogy általában sem tartják be az általános óvintézkedéseket, s különösen az iskolákban nem követik a szabályokat" - mondta a megbeszélés előtt a minisztérium egyik vezető tisztviselője.    

Az új fertőzöttek számának több hetes csökkenése után az utóbbi napokban emelkedést mértek, és ezért a következő lépéseket tervezik: nagymértékű tesztelést fognak végezni a Tel-Avivban élő külföldiek körében, ahogy ezt Jeruzsálemben is tették, miután Tel-Aviv déli részén néhány rendelőintézetben az elmúlt napokban számos fertőzöttet jelentettek az ott élő, főként afrikai menekültekből álló népességnél. Emellett Jeruzsálemben a Rehávia gimnáziumban, és egy Tel-Avivtól délre, Bat Jamban lévő középiskolában jelent meg a koronavírus, ahol az érintetteket karanténba küldték, az intézmény minden tanulóját és dolgozóját tesztelik, és helyi intézkedéseket hoztak az illetékesek.    

Az új esetek növekedése nyomán csütörtökön rendkívüli közleményt adott ki az egészségügyi minisztérium: "Abnormálisan megnőtt a fertőzések száma az elmúlt 48 órában. A minisztérium ismét felszólítja a lakosságot, hogy szigorúan tartsák be az előírásokat" - írta a tárca.    

Izraelben a koronavírus megjelenése óta 16 887 fertőzöttet tartanak nyilván, az utóbbi napon 79 új esetet találtak. A vírust elkapók közül 14 727-en már meggyógyultak. Jelenleg 37-en vannak súlyos állapotban, közülük 36-an lélegeztetőgépen. A halálos áldozatok száma 284. (MTI)

Kettős tüdőátültetés mentette meg egy 18 éves Covid-19 beteg életét

Sikeres kettős tüdőátültetéssel mentették meg egy fiatal férfi életét, akinek tüdejét szinte elpusztította az új koronavírus - jelentette be milánói Policlinico Kórház.

A beteg, aki a járvány kezdete előtt két héttel töltötte be 18. életévét, és akit 58 napon át gépekkel tartottak életben, most már "teljesen magánál van, együttműködik és folyik a rehabilitációja" - közölték orvosai csütörtökön.     

A beteg "fiatal és teljesen egészséges" volt az előtt, hogy március elején megfertőződött a koronavírussal. A Covid-19-betegség "helyrehozhatatlan károkat okozott a tüdőn" - írták közleményükben.    

"Kapcsolatba léptünk Csen Csin-ju kínai professzorral, akit személyesen ismerünk, és akivel megvitattuk az esetet, mivel ő már előttünk találkozott ilyen problémával" - mondta Mario Nosotti professzor, a kórház mellkasműtéti és tüdőtranszplantációs osztályának az igazgatója.     

A kórház közölte, hogy a bécsi Orvostudományi Egyetem és az AKH kórház orvosai is végrehajtottak hasonló műtétet, a koronavírus által súlyos tüdőkárosodott 45 éves beteg életét mentették meg így a múlt hónapban. (MTI)

Több mint 230-an haltak meg Oroszországban egy nap alatt a Covid-19 következtében

Oroszországban rekordszámú, 232 Covid-19-beteg elhunytáról tettek bejelentést pénteken az elmúlt nap adatait összesítve. A járvány kezdete óta a halálozások számának napi növekménye első ízben a haladta meg a 200-at. A tragikusan végződött betegségek száma ezzel 4374-re nőtt Oroszországban. Moszkvából 76 új halálesetet jelentettek, a főváros eddig 2330 embert vesztett el a Covid-19 következtében.    

Orosz járványügyi szakemberek és politikusok már korábban figyelmeztettek arra, hogy a fertőzöttek számának tetőzése után a halálozásban is rekordszámok várhatók májusban.    

A pénteken közölt hivatalos adatok szerint az igazolt Covid-19-fertőzések száma 8572-vel 387 623-ra emelkedett Oroszországban. Ez 2,3 százalékos napi növekményt jelent. Az újonnan észlelt esetek 39,4 százaléka tünetmentes.    

A járvány kezdete óta az országban több mint 10 millió, az elmúlt nap folyamán pedig 299 ezer laboratóriumi szűrést végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával 305 601 embert tartanak megfigyelés alatt. Oroszország csütörtökön nyolc, a Covid-19 ellen fejlesztett vakcinát mutatott be az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO). Korábban Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes azt mondta, hogy az országban 47-féle készítményen dolgoznak. A WHO eddig 124 potenciális oltóanyagot értékelt. Ezek közül 110-nek a tesztelése a preklinikai, tízé pedig a klinikai szakaszban tart. (MTI)

Nagyot fékeztek a lakossági hitelek, így reagáltak rá a szakértők

A lakáspiac és a fogyasztás nagyot fékezett, a kormány és az MNB pedig törlesztési moratórium és 5,9%-os THM-plafon bevezetésével reagált a koronavírus-válságra, szinte elsőként Európa országaik közül. Hogy hat mindez a magyar bankokra és pénzügyi vállalkozásokra? Mi lesz a hitelintézetek jövedelmezőségével, a jelzáloghitelek, a babaváró hitelek, a személyi kölcsönök, a folyószámla-hitelek és a hitelkártyák piacával? Miként gyorsítja fel a járvány és a veszélyhelyzet a banki digitalizációt? Melyek a lemaradó és kihívásokkal szembesülő hitelpiaci szegmensek a lakossági üzletágban? Ezekről volt szó online Hitelezés 2020 konferenciánk harmadik alkalmán, amelyen bankok lakossági üzletágvezetői és lakossági hitelező intézmények vezetői mondták el véleményüket, emellett az MNB és a Gemius képviselője is előadást tartott. Ennek most a videós összefoglalóját mutatjuk be.

Tovább a cikkhez

Halálos második hullám nélkül is megúszhatjuk az őszt és a telet

Elkerülhető egy erős második hullám a koronavírus-járványban, amennyiben finomhangoljuk a korlátozó intézkedéseket és idejében megtaláljuk a szuperterjesztőket, állítja Christian Drosten német virológus, aki a koronavírus-járvány alatt Németországban a hatóságok tanácsadójaként lett közismert.

Tovább a cikkhez

Példátlan óvintézkedésekkel és kisebb létszámmal indul újra az élet a londoni Cityben

Tizenegy hétnyi tetszhalott állapot után kezd visszatérni az élet a londoni Citybe – írja beszámolójában a Bloomberg. A bejáratnál testhőmérséklet-mérés, az irodákban kikapcsolt kávégépek és maszkviselés jelzi a következő hetekben, hogy ez még nem a régi kerékvágásba történő visszatérés.

Tovább a cikkhez

Még a legjobb spanyol bankokat is megrengeti a koronavírus

A koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhítésére szólította fel Spanyolországot az ország második legnagyobb bankjának, a BBVA-nak a vezérigazgatója. A koronavírus-válság még a kétszámjegyű megtérüléssel (ROE) rendelkező bankokat is óriási kihívás elé állítja.

Tovább a cikkhez

100 ezer felett

Most először lépte át az új regisztrált napi megbetegedések heti átlaga a 100 ezret.

100

Főként a brazíliai fertőzöttek számának megugrása miatt.

1001

De egész Dél-Amerikában meredeken emelkedik a fertőzöttek száma.

10012

A világban több mint 5,8 millióan fertőződtek meg, Brazíliában nagyon gyorsan terjed a kór

A világban 5 millió 810 ezer 331-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 360 332, a gyógyultaké pedig 2 millió 416 ezer 528-ra emelkedett a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli összesítése szerint. Egy nappal korábban a fertőzöttek száma 5 millió 693 ezer 66, a halálos áldozatok száma 355 653, a gyógyultaké pedig 2 millió 350 ezer 88 volt. A diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek. A fertőzés 188 országban van jelen.   

A legtöbb halálos áldozata a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegségnek az Egyesült Államokban van, ahol 1 721 750 a fertőzöttek száma, meghaltak 101 617-en, felgyógyultak 399 991-en. Brazíliában egy nap alatt rekord mértékben, 26 500 esettel 438 238-ra emelkedett a fertőzéses esetek száma. A kórban 26 754-en haltak meg és 177 604-en felgyógyultak. Oroszországban 379 051-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 4142, a gyógyultaké pedig 150 993 volt. Az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma 270 508 volt, 37 919-en haltak bele a betegségbe, és 1167-en gyógyultak ki belőle. Spanyolországban 237 906 fertőzöttet, 27 119 halálos áldozatot és 150 376 gyógyultat regisztráltak. Olaszországban a fertőzöttek száma 231 732, a halálos áldozatoké 33 142, és 150 604-en gyógyultak fel a Covid-19-ből.

Franciaországban 186 364 fertőzöttről, 28 665 halálos áldozatról és 67 309 gyógyultról tudni. Németországban 182 196 a fertőzöttek száma, 8470 a halottaké és 163 360-an meggyógyultak. Indiában 165 386 fertőzöttet jegyeztek fel, 4711 halálos áldozatot és 70 920 gyógyultat. Törökországban 160 979 fertőzöttet regisztráltak eddig, a halálesetek száma 4461, a gyógyultaké pedig 124 369. Iránban 143 849 fertőzöttről, 7627 halálesetről és 112 988 gyógyultról tudni. Peruban 141 779 fertőzöttet, 4099 halálos áldozatot és 59 442 gyógyultat regisztráltak. Kanadában 89 976 fertőzöttet tartottak számon, 6982 halálos áldozatot és 46 961 gyógyultat. Chilében 86 943 fertőzöttet regisztráltak eddig, a halálesetek száma 890, a gyógyultaké pedig 36 115. Kínában (Hongkong és Makaó nélkül) 84 106 esetet tartottak nyilván péntek reggel, 4638 halálos áldozatot és 79 371 felépültet. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírusos fertőzést, amely a közép-kínai Vuhanból terjedt el. (MTI)

Durván elszabadult a koronavírus az új epicentrumban

Csaknem 26 500 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Brazíliában, ami rekordnak számít - közölte az egészségügyi minisztérium helyi idő szerint csütörtök este.    

Tovább a cikkhez

Koronavírus: megérkeztek a pénteki magyar adatok

3841 főre nőtt a hazánkban a koronavírussal beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 krónikus beteg. Ezzel 517 főre emelkedett az elhunytak száma, 2024-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1300 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 384 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

Tovább a cikkhez
pénzváltó-bankjegy-budapest-mnb-hanifa
Frankfurti tőzsde
egeszsegugy adatok shutter1500-20170418
samsungshutterstock
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Díjmentes grafikonelemzők, megbízástípusok, hasznos praktikák.
Online előadás
Stratégiaépítés legfontosabb elemei, lépései, szempontjai.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Frankfurti tőzsde