wall street
Üzlet

Vegyesen zártak az amerikai tőzsdék

Portfolio
Eséssel zárták a pénteki kereskedést az európai tőzsdék, miután a befektetők kivártak Donald Trump sajtótájékoztatója előtt. A magyar tőzsde eséssel zárta a pénteki kereskedést, a budapesti börzén a leggyengébben az OTP teljesített. Az irányadó amerikai részvényindexek lefordultak a pénteki kereskedés második felében, majd Donald Trump sajtótájékoztatója után az indexek emelkedni kezdtek.

Vegyesen zárt Amerika

A korábbi várakozásokkal ellentétben Trump elnök nem rúgta fel a Kínával kötött kereskedelmi megállapodást, de ez nem volt elég ahhoz, hogy egy komolyabb rali induljon be az amerikai tőzsdéken, bár a mínuszból visszaugrottak az indexek.

A mai kereskedésben

  • a Dow Jones 0,07%-os mínuszban,
  • a Nasdaq 1,29%-os pluszban,
  • az S&P 500 pedig 0,48%-os pluszban zárt.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Itt a fordulat, már pluszban van Amerika

Donald Trump pénteki sajtótájékoztatója után emelkednek az amerikai tőzsdék, a befektetők egy része kedvezően fogadhatta, hogy az amerikai elnök nem tett említést az USA és Kína között korábban megkötött, részleges kereskedelmi megállapodásról. A Nasdaq 1 százalékos emelkedése mellett az S&P500 0,5 százalékkal került feljebb míg a Dow 0,3 százalékot emelkedett.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Lefordultak a tengerentúli tőzsdék

Lefordultak a tengerentúli tőzsdék, miután a befektetők az amerikai elnök mai sajtótájékoztatójára figyelnek, a Nasdaq 0,2 százalékos esése mellett az S&P500 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a Dow 1,2 százalékkal került lejjebb.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Felemásan teljesítenek az amerikai részvényindexek

A tengerentúli tőzsdék a korábbi mínuszok egy részét ledolgozták, miután Donald Trump mai sajtótájékoztatója előtt a Bloomberg arról számolt be, hogy az Egyesült Államok nem lép vissza a Kínával korábban megkötött részleges kereskedelmi megállapodástól. A Nasdaq 0,5 százalékos emelkedése mellett az S&P500 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Dow 0,4 százalékot esett.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Donald Trump sajtótájékoztatójára várnak a befektetők

Felemásan teljesítenek az amerikai tőzsdék pénteken, a befektetők Donald Trump mai sajtótájékoztatójára várnak, amelynek fő témája Kína lehet majd. Az USA és Kína közötti, Hongkonggal kapcsolatos feszültség az elmúlt napokban fokozódott, miután Kínában csütörtökön elfogadták a Hongkongot érintő nemzetbiztonsági törvényt.  Az elnök korábban ezzel kapcsolatban válaszlépést helyezett kilátásba. A MarketWatch szerint Donald Trump várhatóan keleti parti idő szerint délután kettő órakor szólalhat meg, ami haza idő szerint este nyolc órát jelent. A tengerentúli tőzsdék közül egyedül a Nasdaq képes emelkedni, amely 0,2 százalékkal került feljebb. A Dow 0,8 százalékos esése mellett az S&P500 0,4 százalékkal került lejjebb.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Lejjebb kerültek az amerikai részvényindexek

Elromlott a hangulat a tőzsdéken, a részvénypiacokra az USA és Kína közötti, Hongkonggal kapcsolatos feszültség vetett árnyékot, a befektetők Donald Trump mai, Kínával kapcsolatos sajtótájékoztatójára várnak. A tengerentúli tőzsdék a pénteki piacnyitástól távolodva továbbra is esnek, az S&P500 0,5 százalékos esése mellett a Dow 0,8 százalékkal került lejjebb.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Eséssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 1,3 százalékkal került ma lejjebb. A blue chipek közül a Magyar Telekom 1,9 százalékkal került lejjebb, a Richter 0,7 százalékot emelkedett, a Mol 0,9 százalékot gyengült, míg az OTP 3 százalékot esett. A magyar tőzsdén a legjobban a Forrás teljesített, melynek árfolyama 14,5 százalékkal került feljebb. A hazai börzén a leggyengébben az OTP teljesített.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Esnek a tengerentúli tőzsdék a nyitás után

Szinte kivétel nélkül esnek a tengerentúli tőzsdék a nyitás után, a Dow 0,5 százalékos esése mellett, az S&P 500 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 0,1 százalékot emelkedett. A kínai parlament elfogadott egy törvényt, amely örökre véget vethet Hongkong autonómiájának, ezzel pedig beláthatatlan gazdasági és politikai káoszba taszíthatja Peking a várost. A „nemzetbiztonság szavatolása” végett létrehozott intézkedésnek köszönhetően a Kommunista Párt már beleszólhat Hongkong törvényhozásába, működtethet rendvédelmi szerveket és titkosszolgálati egységeket az autónóm területen belül és megbüntethet bárkit, aki a pekingi kormánnyal szemben ellentétes véleményt fogalmaz meg. Donald Trump ma ad sajtótájékoztatót, amelyen a kínai törvényről fog beszélni, a spekulációk szerint akár a két ország közti kereskedelmi megállapodás felülvizsgálatára is sor kerülhet, amely új fejezetet nyitna a kereskedelmi háborúban.

Nem csak zuhanni tudnak a légitársaságok - Néhány részvénnyel nagyon sokat lehetett március óta kere

A koronavírus első áldozatai között voltak a légitársaságok. Példa nélküli leállást hozott a globális légiközlekedésben a járvány, néhány vállalat kénytelen volt csődöt jelenteni, a legnagyobbak közül pedig jópáran állami mentőcsomaghoz fordultak. A szektor vállalatainak részvényei hatalmas zuhanást szenvedtek el idén, de azért itt is vannak kivételek, van olyan papír, amivel kifejezetten jól lehetett keresni a március végi tőzsdei fordulat óta. Megnéztük, hogy hogy állnak most a légitársaságok közel 5 hónappal a koronavírus megjelenése után, milyenek az árazási szintek és mely részvények az elemzők kedvencei az iparágból.

Tovább a cikkhez

Felemás nyitás jöhet az amerikai tőzsdéken

Felemás nyitás jöhet a tengerentúli tőzsdéken, a határidős indexek állása alapján a Dow csütörtöki zárértéke közelében nyithat, míg az S&P 500 0,3 százalékkal kerülhet feljebb, a Nasdaq pedig 0,8 százalékot emelkedhet. A befektetők Donald Trump sajtótájékoztatójára figyelnek majd, melyen az amerikai elnök a kínai kormány által elfogadott nemzetbiztonsági törvényről fog beszélni. Bár az eszkalálódó USA-Kína feszültségek a befektetők figyelmének központjában voltak az elmúlt hetekben, a vezető amerikai indexek a mai nappal egy huzamban a második emelkedő hónapjukat zárhatják.

Felülvizsgálat alatt a Duna House célára a Concorde-nál

A Duna House tegnap tette közzé idei első negyedéves számait, amit a Concorde friss elemzésben értékelt, a Concorde ajánlása felhalmozás, míg a Duna House célára felülvizsgálat alatt áll.

Tovább a cikkhez

Nagy beruházásra készül a Volkswagen

Elektromos offenzívát készül bedurrantani a Volkswagen Kínában, a társaság 2,1 milliárd dolláros befektetést tervez két kínai gyártóban. Volkswagen megerősítette a Reuters értesülését, mely szerint a cég tárgyalásokat folytat 50 százalékos tulajdonrész megvásárlásáról az elektromos autók gyártásában együttműködő kínai partnercége, a JAC Motors anyavállalatában, az Anhui Jianghuai Automobile cégben, a befektetés értéke pedig 1 milliárd euró. Emellett a JAC-ben 50 százalékról 75 százalékra növelik a részesedésüket. A Volkswagen emellett 1,1 milliárd euró értékben 26,5 százalékos tulajdonrész megvásárlására készül az elektromos autó akkumulátorokat gyártó Guoxuan High-tech Co-ban, ezzel a társaság legnagyobb részvényesévé válik a német gyártó.

A kedvezőtlen nemzetközi hangulat mellett a Volkswagen árfolyama 3,4 százalékkal került lejjebb.

A turisztikai szektort is ütik

A gazdaság újranyitásával kapcsolatos várakozások miatt a héten őrült ralit láttunk az utazási és turisztikai szektor részvényei között, azonban ma az újranyitással kapcsolatos optimizmust háttérbe szorítják az USA és Kína között fokozódó feszültségek. Emellett profitrealizálás is benne lehet a pakliban, hiszen például a TUI a héten szerdáig számítva több mint 110 százalékot emelkedett, de a mai eséssel is 54 százalékos pluszban van a múlt pénteki záróárhoz képest.

Ütik az autógyártók részvényeit

Ütik az európai autógyártók részvényeit a pénteki kereskedésben, amely mögött az USA és Kína között fokozódó feszültsége áll, hiszen az autóipar jellemzően érzékeny erre a kockázati faktorra. A legnagyobb esést a Renault szenvedte el, miután pont került a napok óta tartó találgatások végére. A szakszervezet már csütörtökön arról adott tájékoztatást, hogy pénteken 15 ezer fős leépítést jelenthet be a Renault annak a tervnek a részeként, amelynek segítségével euró milliárdokat takarítana meg a koronavírus-válság miatt még nehezebb helyzetbe került francia autógyártó. Ma reggel pedig a vállalat hivatalos közleményében erősítette meg mindezt.

Négyszeresére nőtt a sportfogadási cég pár hónap alatt, pedig még csak sportesemények sincsenek

Valósággal széttépték a frissen tőzsdére lépett DraftKings részvényeit a befektetők, annak ellenére, hogy a cég alapvetően sportfogadással foglalkozik, a jávány miatt pedig az összes sporteseményt törölték vagy elhalasztották.

Tovább a cikkhez

Nekiment Trump a Twitternek és a Facebooknak, de ez még nem lefutott meccs

Aláírta Donald Trump csütörtökön az elnöki rendeletet, ami korlátozhatja annak a törvénynek a hatáskörét, ami jelenleg nagyban védi a közösségi média vállalatokat és a többi online platformot. Ez a lépés perek sorát indíthatja el – írja a The Wall Street Journal.

Tovább a cikkhez

Az európai tőzsdék is esnek

Esnek az európai tőzsdék a pénteki kereskedésben, a DAX 1,1 százalékos esése mellett, a CAC 1 százalékkal került lejjebb, míg az angol FTSE 100 0,8 százalékot gyengült. A milánói börze 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a spanyol tőzsde 1,4 százalékot esett. A gazdaság újranyitásával kapcsolatos várakozásokat beárnyékolja az USA és Kína közti feszültség, hiszen a kínai kormány csütörtökön a Hongkonggal kapcsolatos nemzetbiztonsági törvényt, amely a piaci kommentárok szerint a pénzügyi központ autonómiáját fenyegeti. Donald Trump ez ügyben pénteken fog sajtótájékoztatót tartani, a törvényjavaslat elfogadása előtt az elnök figyelmeztetett, hogy Amerikai keményen felléphet, hogy a törvényt elfogadják.

Esik a magyar tőzsde a nyitás után

Esik a magyar tőzsde a pénteki nyitás után, a BUX 0,8 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül az OTP nagyot esett, a bankpapír árfolyama 2,6 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 0,2 százalékot erősödött, a Richter 0,9 százalékot emelkedett, a Magyar Telekom pedig 0,1 százalékkal került lejjebb. Pénteken a KSH közli majd a részletes első negyedéves GDP adatot.

Soha nem látott mértékben emelkedhet a kőolaj ára májusban

Közel 80 százalékot emelkedhet az amerikai típusú WTI aktuális hónapot követő leszállítású jegyzése, mely mértékű pozitív elmozdulásra még sosem volt példa a történelemben. A befektetők figyelme azonban továbbra is a vírushelyzeten maradhat, illetve a június elején közelgő OPEC+ ülésen.

Tovább a cikkhez

Eséssel indulhat a pénteki kereskedés Európában Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A csütörtöki piacnyitástól távolodva felfelé kapaszkodtak az amerikai részvényindexek, majd a piaczárás felé közeledve lefordultak a tengerentúli tőzsdék, miután a befektetőket elbizonytalanította a bejelentés, amely szerint az amerikai elnök pénteken sajtótájékoztatót tart, amelynek fókuszában Kína áll majd. Az USA és Kína közötti, Hongkonggal kapcsolatos feszültség az elmúlt napokban árnyékot vetett a részvénypiaci hangulatra, és Kínában csütörtökön elfogadták a Hongkongot érintő nemzetbiztonsági törvényt. A Dow végül 148 pontos mínusz mellett 0,6 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,2 százalékot esett, míg a Nasdaq 0,5 százalékos eséssel zárt.
  • Ázsiában lejjebb kerültek az irányadó részvényindexek pénteken, miután a piaci szereplők kivártak Donald Trump Kínával kapcsolatos sajtótájékoztatója előtt, a befektetők egy része attól tartott, hogy tovább fokozódhat az USA és Kína közti feszültség. A Nikkei 0,3 százalékos esése mellett a hongkongi tőzsde 0,6 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze stagnált. Ázsia más részein is esek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,1 százalékos esése mellett a szingapúri tőzsde 0,2 százalékkal került lejjebb.
  • Az amerikai határidős indexek feljebb kerültek ma reggel, a határidős DAX 89 pontos mínusza 0,8 százalékos esést vetíthet előre a pénteki piacnyitásra.
  • Pénteken a KSH közli majd a részletes első negyedéves GDP adatot. Franciaországból az első negyedéves GDP felülvizsgálata érkezik majd. Az Egyesült Államokból az áprilisi személyes kiadások árindexe mellett a Michigani Egyetem májusi fogyasztói bizalmi indexének végső értékét teszik majd közzé.
  • Lejjebb került az olaj ára ma reggel, a júniusi leszállítású WTI jegyzése 1,4 százalékos esés után 33,2 dollárnál jár. Az arany árfolyama feljebb került ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,1 százalékos erősödést követően 1 721,48 dollárnál jár.
  • A forint erősödik ma reggel az euróval szemben, egy euróért 349,02 forintot kell fizetni, míg egy dollár 314,59 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Noam Galai/Getty Images

pénzváltó-bankjegy-budapest-mnb-hanifa
Frankfurti tőzsde
egeszsegugy adatok shutter1500-20170418
samsungshutterstock
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Díjmentes grafikonelemzők, megbízástípusok, hasznos praktikák.
Online előadás
Stratégiaépítés legfontosabb elemei, lépései, szempontjai.
Frankfurti tőzsde