Tőzsde
Üzlet

Emelkedéssel zártak az amerikai indexek

Portfolio
Donald Trump Kínával kapcsolatos pénteki sajtótájékoztatóján a várakozásokkal ellentétben nem rúgta fel a januárban kötött kereskedelmi megállapodást. A hírre Ázsiában emelkedtek a tőzsdék hétfőn. Európában több részvénypiacon volt kereskedés, a francia, a brit és az olasz tőzsde is felfelé vette az irányt. Az amerikai indexek mérsékelt pluszban fejezték be június első kereskedési napját.

Kitartottak zárásig a pluszok

Pluszban zártak az amerikai indexek, a Dow és az S&P 500 0,4 százalékkal araszolt felfelé, a Nasdaq 0,7 százalékot erősödött.

Emelkednek a légitársaságok és a hotelláncok részvényei

Emelkedéssel indítják a júniust az irányadó amerikai indexek annak ellenére, hogy országszerte tiltakozások zajlanak. A Dow index 94 pontos pluszban áll, ami 0,4 százalékos emelkedésnek felel meg, a Nasdaq 0,8 százalékot, az S&P 500 pedig 0,5 százalékot erősödött.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A befektetők az újranyitásban bíznak, ennek megfelelően a koronavírus-járványban leginkább érintett vállalatok részvényei emelkednek ma főként. A hajózási társaságok, mint a Carnival, a Norwegian Cruise Line, vagy a Royal Carribean 5 százalék feletti pluszban áll. A Hilton közel 4 százalékot, a Marriott több mint 7 százalékot emelkedett, a légitársaságok közül az American Airlines 7,4, a Delta 4,6, míg a United 5,9 százalékot erősödött.

Emelkedéssel zártak az európai tőzsdék

Emelkedéssel zártak ma azon az európai tőzsdék, ahol volt kereskedés:

 • a brit FTSE-100 1,5 százalékkal
 • a francia CAC-40 1,4 százalékkal
 • az olasz MIB 1,8 százalékkal
 • a spanyol IBEX 1,8 százalékkal emelkedett.

Lefordult az OTP, a Richter is lefelé veheti az irányt

A héten megtorpant az OTP emelkedése, és a bankpapír technikai képe alapján a folytatás legalább ennyire izgalmasnak ígérkezik majd. A Richter grafikonja alapján rövid távon érdemes óvatosnak lenni, míg a Molra szintén érdemes lesz odafigyelni. A hazai blue chipek technikai képe alapján megnéztük, mire érdemes figyelni az előttünk álló néhány nap során.

Tovább a cikkhez

Esik a Pfizer

8 százalékot esett az amerikai gyógyszergyártó, a Pfizer árfolyama azt követően, hogy kedvezőtlen hírek érkeztek a vállalat egyik mellrák-kezelésének tesztjeiről. Az Ibrance nevű készítményt a korai stádiumú daganatos nőknél és férfiaknál vizsgálták a hagyományos kezelésekkel szemben, de nem hozták a várt eredményt. A hírre a JP Morgan csökkentette is a Pfizer részvényeire vonatkozó célárát.

Zavargások miatt esnek az amerikai piacok

A George Floyd halálát követő országos zavargások miatt enyhe eséssel indították a júniusi kereskedést az amerikai tőzsdék, nem tudta az országos újranyitáshoz köthető optimizmus sem felhúzni a piacokat. 

A mai kereskedésben eddig

 • a Dow Jones 60 pontos (0,2%) mínuszban van,
 • az S&P 500 0,82 pontos (0,027%) mínuszban van,
 • a Nasdaq viszont már 20 pontos pluszba (0,22%) fordult.
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Emelkednek az európai tőzsdék

Felpattantak az európai tőzsdék hétfőn, a befektetők a gazdaságok újranyitásával kapcsolatos hírek mellett Donald Trump pénteki, Kínával kapcsolatos sajtótájékoztatóját emésztették, miután az amerikai elnök bejelentésében nem ejtett szót a Kínával korábban megkötött kereskedelmi megállapodásról, amit kedvezően fogadtak a befektetők. Emellett azonban bejelentette, hogy többé nem fogja Hongkongot autonóm területként kezelni az Egyesült Államok, a Kínára vonatkozó tarifákat, törvényeket egységesen applikálják majd a városra is. A korábbi emelkedések egy része elolvadt, miután a Bloomberg hétfőn arról számolt be, hogy a Kína arra utasította az állami vállalatokat, hogy szüneteltessék bizonyos agrártermékek vásárlását az Egyesült Államokból, beleértve többek közt a szójababot. A londoni tőzsde 1 százalékos erősödése mellett a milánói börze 0,8 százalékkal került feljebb, míg a párizsi részvényindex 1,2 százalékot erősödött. A magyar tőzsde mellett a bécsi, és a frankfurti börze is zárva tart ma, a tengerentúli tőzsdéken a megszokott ütemben folytatódik majd a kereskedés hétfőn.

Felpattant a brit és a francia tőzsde is ma reggel

Az ázsiai tőzsdék emelkedése után Európában felpattantak a tőzsdék hétfő reggel, a befektetők jól fogadták, hogy Donald Trump pénteken bejelentett, Kínával kapcsolatos sajtótájékoztatóján nem érintette az USA és Kína által korábban megkötött, részleges kereskedelmi megállapodást. A londoni tőzsde 1,5 százalékos erősödése mellett a CAC40 1,6 százalékkal került feljebb, míg a milánói börze 1,4 százalékot emelkedett. A magyar tőzsde mellett a bécsi, és a frankfurti börze is zárva tart ma.

Eséssel indulhat a hétfői kereskedés Európában

 • Vegyesen zárták a pénteki kereskedést a tengerentúli tőzsdék, miután a befektetők egy része jól fogadta, hogy Donald Trump a pénteki, Kínával kapcsolatos sajtótájékoztatóján a várakozásokkal ellentétben nem rúgta fel a januárban kötött kereskedelmi megállapodást. A Dow végül 18 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,5 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 1,3 százalékos erősödéssel zárt.
 • Ázsiában emelkedtek a tőzsdék hétfőn, miután a befektetők egy része előzetesen alighanem szigorúbb válaszlépésekre számított Kínával kapcsolatban az amerikai elnöktől. A Nikkei 0,8 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 3,4 százalékkal került feljebb, a sanghaji börze 2,2 százalékot emelkedett.
 • Az amerikai határidős indexek feljebb kerültek ma reggel, a határidős Dow 0,4 százalékos emelkedést vetíthet előre a mai piacnyitásra.
 • Hétfőn Németországból és az eurozónából a májusi feldolgozóipari beszerzési menedzserindexek végső értékeit teszik közzé. Az Egyesült Államokból a feldolgozóipari ISM beszerzési menedzserindexet publikálják majd.
 • Hétfőn a magyar tőzsde zárva tart, Európában a bécsi és a frankfurti tőzsdén sem lesz majd kereskedés, azonban a Londonban, Párizsban, és Milánóban is a megszokott ütemben folytatódik a kereskedés, az amerikai tőzsdék is nyitva tartanak ma. Emellett érdemes megjegyezni, hogy a prágai és a varsói tőzsdéken lesz kereskedés, míg Dániában, Norvégiában és Svájcban zárva lesznek hétfőn a tőzsdék.
 • Feljebb került az olaj ára ma reggel, a júliusi leszállítású WTI jegyzése 0,2 százalékos emelkedés után 35,4 dollárnál jár. Az arany árfolyama feljebb került ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,6 százalékos erősödést követően 1 742,82 dollárnál jár.
 • A forint erősödik ma reggel az euróval szemben, egy euróért 345,43 forintot kell fizetni, míg egy dollár 309,98 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Boris Roessler/picture alliance via Getty Images

Szél- és más erőműveket is ellenőrizhet a MEKH
munkanélküliség
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Disney