Frankfurti tőzsde
Üzlet

A kereskedés végét még megtolták, 1% feletti pluszban zárt a Dow

Portfolio
Emelkedtek az európai tőzsdék a keddi kereskedésben, a DAX viszont valósággal ralizott, miután a három napos szünet után újraindult a kereskedés. A magyar tőzsde mérsékelt emelkedéssel zárt, a hazai blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban. A tengerentúli tőzsdék mérsékelt emelkedést mutattak a keddi kereskedésben. A befektetők a gazdaságok újranyitásával kapcsolatos hírekre figyeltek, amelyek háttérbe szorítják az USA és Kína közötti feszültséget, valamint az amerikai tüntetéssorozattal kapcsolatos aggodalmakat.

1% feletti pluszban zárt a Dow

A nap végére feljebb húzták a befektetők az amerikai indexeket, amelyek így pluszban zárták a keddi kereskedést.

A nagyok közül a Dow emelkedett a legtöbbet, 1,05%-ot, ezt az S&P 500 követte 0,82%-kal, végül pedig a Nasdaq is pluszban, 0,6%-os erősödéssel zárt.

Kilőttek a fegyvergyártók részvényei az amerikai tüntetéshullám miatt

A Sturm, Rüger részvényei Trump megválasztása óta nem voltak ilyen magas szinten, a Smith & Wesson részvényei 19 hónapos csúcsnál járnak.

Tovább a cikkhez

Megindult a Dow és az S&P is

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Lassan, de emelkednek az amerikai részvényindexek, a Dow Jones már 0,7%-os plusznál jár, de az S&P 500 is fél százalékos plusznál jár. Mindeközben a Nasdaq is pluszba fordult, jelenleg 0,2%-os erősödést mutat.

Emelkedik az olaj, csökkentett kitermelést várnak a befektetők

Nagyjából egy dollárral emelkedik az olaj ára, mivel a befektetők azt várják, hogy az olajhatalmak júliusra és augusztusra is kitolják a kitermelés csökkentésére vonatkozó megállapodást – írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Szerény plusz Amerikában

Egyelőre nagyjából a nyitás körüli szinteken tartózkodnak a főbb amerikai részvényindexek, a befektetők igyekeznek a gazdasági újranyitásokra koncentrálni, semmint a napok óta tartó tüntetéssorozatokra Amerikában.

Ennek eredményeként a Dow Jones 0,5% körüli erősödést mutat, az S&P 500 0,15%-os plusznál jár, a Nasdaq viszont közel fél százalékot gyengül.

Mérsékelt emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Mérsékelt emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,3 százalékkal került feljebb. A blue chipek közül a Magyar Telekom 0,8 százalékkal került feljebb, a Richter 2,4 százalékot esett, a Mol 2,7 százalékot gyengült, míg az OTP 4,2 százalékot ralizott ma, ezzel pedig a legjobban teljesítő részvény volt a magyar tőzsdén. A hazai börzén a leggyengébben az Őrmester teljesített.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Az Opus 3 százalékkal került ma feljebb, a cég gyorsjelentéséből kiderült, hogy közel 5 milliárd forintos nyereséggel zárta az első negyedévet a társaság a működési eredmény szintjén, miután az energetikai vállalatok kikerültek a vállalatcsoport portfoliójából és az ipari termelési, valamint a mezőgazdasági és élelmiszeripari üzletág pedig nyereségbe fordult. A koronavírus-járvány hatása a turizmus üzletágára jelentős hatással volt, a többi szegmens azonban masszív profitot hozott.

Kereskedés OPUS-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start  

Itt az oka, amiért a jó részvénypiaci hangulattal nem tud menni a Mol

Már jó ideje a 2000 forint körüli szintek körül ingadozik a Mol árfolyama annak ellenére, hogy a részvénypiaci környezet kifejezetten támogató. Eddig az olajárak esését kárpótolták valamelyest a magas finomítói árrések, azonban most májusban közel nullázódtak az előző hónapokban rekord magasságokban levő értékek.

Tovább a cikkhez

Mérsékelten emelkednek az amerikai tőzsdék a nyitás után

Mérsékelten emelkednek tengerentúli tőzsdék, a Dow 0,6 százalékos emelkedése mellett, az S&P 500 0,3 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,1 százalékot emelkedett. A gazdaság újranyitásával kapcsolatos pozitív várakozások, háttérbe szorítják az Egyesült Államok és Kína közötti feszültségeket, valamint az amerikai tüntetéssorozattal kapcsolatos aggodalmakat. Donald Trump hétfő esti nyilatkozatában arról beszélt, hogy bánjanak keményen az országszerte zajló tiltakozások résztvevőivel. A tüntetésekre adott válaszként több amerikai nagyvárosban is kijárási tilalmat vezettek be.

Ralizik az OTP, esik a Mol és Richter

Mérsékelt emelkedést látunk a magyar tőzsdén, a BUX 0,5 százalékkal került feljebb. A blue chipek közül az OTP teljesít a legjobban, valamint a budapesti tőzsde legforgalmasabb papírja is a bankrészvény 4,7 milliárd forintos forgalommal. A Mol és a Richter lejjebb került, a Mol 2,3 milliárd forintos forgalmával a második legforgalmasabb papír ma a magyar tőzsdén.

Miután nem érkezett vállalati bejelentés sem a Mol, sem pedig a Richter részéről, így technikai jellegű lefordulásról beszélhetünk. A Mol árfolyama az 1950 forintos ellenállási szintet letörte, innen majd az 1 900 forintos szint jelenthet megállót a Mol számára. 

A Richter esetében a május 11-i új lokális csúcs után az árfolyam nem tudott a 7090 forintos szint felett zárni, majd a Richter újra tesztelte a 7 090 forintos szintet,  de áttörnie végül nem sikerült azt. Az emelkedési kísérletek után oldalazás következett, és a múlt hét során látott alacsonyabb csúcspontok felvetik a rövid távon folytatódó lejtmenet lehetőségét. Lefelé, a következő támaszt 6 680 forint közelében találjuk, amely alá ma le is szúrt az árfolyam, majd alatta, a 6 400 forintos szint jelenthetné a következő megállót.

Őrült rali a német tőzsdén, de miért pont ma?

Masszív emelkedésben vannak a német részvények, a vezető európai részvényindexek közül a német DAX emelkedett a legnagyobb mértékben, veszik a Lufthansa és az autógyártók papírjait.

Tovább a cikkhez

Tovább ralizik a német tőzsde

Nincs megállás tovább emelkedik a német tőzsde, a DAX már 3,8 százalékos pluszban van. Az index komponensei közül az összes részvény emelkedik, a leggyengébben teljesítő Henkel is 0,7 százalékos pluszban van.

A 40 dolláros szintet ostromolja az olaj

Az északi-tengeri Brent olaj árfolyama közel 40 dolláros szinten van, melyen már március óta nem tudott zárni az árfolyam. A jó hangulatot az a piaci spekuláció okozza, mely szerint az OPEC+ kitolhatja július utánra is a jelenlegi 9,7 millió hordó/napos termelés-csökkentési megállapodását.

Tovább a cikkhez

Nagyot emelkedett az OTP

Emelkedik a magyar tőzsde, a BUX 1,1 százalékkal került feljebb. A blue chipek közül a Mol és Richter esik, a Magyar Telekom emelkedik, az OTP pedig felpattant, már 3,8 százalékos pluszban jár. Bár vállalati hír nem érkezett, a nemzetközi részvénypiac hangulat kedvező, az emelkedésnek pedig technikai okai is lehetnek. Nagyot emelkedett múlt héten az OTP, a 23,6 százalékos Fibonacci szintet sikeresen leküzdötte az árfolyam, most pedig a 10 887 forint közelében található 38,2 százalékos Fibonacci szintre érdemes figyelni, amelyet leküzdve megnyílhatna az út az 50 százalékos Fibonacci szint felé, és ekkor megtörténne a március közepén hagyott rés betöltése is.

Tépik a német tőzsdét

Egyre jelentősebb emelkedést látunk az európai tőzsdéken, miután a kontinens gazdaságai újranyitnak, a német tőzsde pedig nagyot emelkedett a három napos szünet után, a DAX már 3,4 százalékos pluszban van. Több autógyártót is látunk a DAX legjobban teljesítő komponensei között, ez annak tudható be, hogy közpénzből finanszírozott autóvásárlási kedvezmények bevezetését tervezi a német kormány a koronavírus-világjárványt megszenvedő autóipar támogatására, a Der Spiegel című hírmagazin szerint az év végéig 5 milliárd eurót (1750 milliárd forint) fordíthatnak erre a célra.

Olcsóbban adja az Apple az iPhone-t Kínában

Az Apple csökkentette Kínában az iPhone-jai árát, a társaság készülékeit a Tmall és a JD.com esetében is kedvezőbb árakon vásárolhatják meg Kínában. A cég abban bízhat, hogy a koronavírus-járványt követően a kedvezményes árakkal új készülékek vásárlására ösztönözheti majd a kínai vevőket.

Tovább a cikkhez

Jöhet a sokak által várt újabb mélypont a tőzsdéken

A nagyvállalatok pénzügyi igazgatóinak több mint fele gondolja úgy, hogy a Dow újrateszteli majd a korábbi mélypontot jelentő márciusi 19 000 pont körüli szintet, mielőtt újabb történelmi csúcsot döntetne 29 000 pont felett – derült ki a CNBC legfrissebb felmérésből.

Tovább a cikkhez

Pár hónapon belül több fontos vezető is távozik a Tescótól

Jelentős vezetőváltás jön a Tescónál a következő hónapokban, a társaság vezérigazgatója októberben, a pénzügyi igazgató pedig jövő áprilisban távozik a cégtől.

Tovább a cikkhez

Emelkednek az európai tőzsdék, felpattant a DAX

Emelkednek az európai tőzsdék a nyitás után, a DAX a három szünet után 2,6 százalékot emelkedett, emellett a CAC 1 százalékkal került feljebb. Míg az angol FTSE 100 0,6 százalékot erősödött. Az olasz tőzsde 0,9 százalékkal került feljebb, míg a spanyol börze 0,7 százalékot emelkedett. A hangulatot az amerikai gazdaság javulásával kapcsolatos pozitív várakozások javították, azonban az Egyesült Államok és Kína közötti feszültségek, valamint az amerikai tüntetéssorozattal kapcsolatos aggodalmakat továbbra is bizonytalanságot jelentenek a globális részvénypiacoknak.

A héten újra az olajkartellen lesz a világ szeme

Egy online megbeszélést tarthat csütörtökön az olajkartell, melynek keretében akár a jelenlegi 9,7 millió hordó/napos termelés-csökkentési megállapodás meghosszabbításra kerülhet pár hónappal. Amennyiben erre sor kerülne, komoly esély lászik arra, hogy a harmadik negyedévben már túlkereslet alakuljon ki az olaj piacán.

Tovább a cikkhez

Emelkedik a magyar tőzsde a nyitás után

Emelkedik a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX 1 százalékkal került feljebb. A blue chipek közül az OTP 2,1 százalékot emelkedett, a Mol 0,3 százalékot esett, a Richter 0,1 százalékot gyengült, míg a Magyar Telekom 1,7 százalékot erősödött. Kedden a májusi, hazai feldolgozóipari beszerzési menedzserindex mellett a KSH a márciusi külkereskedelmi statisztikáját publikálja, majd a nap második felében az MNB kötvényvásárlási programjáról kapunk friss információkat. 

A hétfői szünnap után nagyobb emelkedéssel indíthatja a keddi kereskedést a DAX

A német tőzsde hétfőn zárva tartott, kedden a megszokott ütemben folytatódik majd a kereskedés, a határidős DAX 307 pontos plusza 2,7 százalékos emelkedést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.

Emelkedéssel indulhat a keddi kereskedés Európában

  • Eséssel indult a hétfői kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, majd a korábbi mínuszokat ledolgozva az amerikai részvényindexek felfelé kapaszkodtak, az erősödés egészen a hétfői piaczárásig kitartott, az amerikai börzék végül mérsékelt emelkedéssel zártak. A hangulatot az amerikai gazdaság javulásával kapcsolatos pozitív várakozások javították, amelyek képesek voltak háttérbe szorítani az Egyesült Államok és Kína közötti feszültséget, valamint az amerikai tüntetéssorozattal kapcsolatos aggodalmakat is. A Dow végül 92 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,4 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 0,7 százalékos erősödéssel zárt.
  • Ázsiában az irányadó részvényindexek többsége emelkedett kedden, a Nikkei 1,2 százalékos emelkedése mellett a hongkongi tőzsde 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 0,1 százalékot esett. Ázsia más részein emelkedtek a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,7 százalékos erősödése mellett a szingapúri részvényindex 1,5 százalékkal került feljebb.  
  • Az amerikai határidős indexek lejjebb kerültek ma reggel, a határidős Dow 0,3 százalékos esést vetíthet előre a mai piacnyitásra. A határidős DAX 100 pontos plusza 0,9 százalékos emelkedést vetíthet előre a keddi piacnyitásra. 
  • Kedden a májusi, hazai feldolgozóipari beszerzési menedzserindex mellett a KSH a márciusi külkereskedelmi statisztikáját publikálja, majd a nap második felében az MNB kötvényvásárlási programjáról kapunk friss információkat. Kedden sem az eurozónából, sem az Egyesült Államokból nem érkezik kiemelt, piacmozgató makroadat.
  • Feljebb került az olaj ára ma reggel, a júliusi leszállítású WTI jegyzése 0,7 százalékos erősödés után 35,8 dollárnál jár. Az arany árfolyama lejjebb került ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,1 százalékos esést követően 1 737,8 dollárnál jár.
  • A forint a hétfői erősödést követően ma reggel az irányt keresi az euróval szemben, egy euróért 344,97 forintot kell fizetni, míg egy dollár 309,89 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Hannelore Foerster/Bloomberg via Getty Images

Milliárdos nyereséggel zárta 2020 első negyedévét az Opus

Közel 5 milliárd forintos nyereséggel zárta az első negyedévet az Opus a működési eredmény szintjén, miután az energetikai vállalatok kikerültek a vállalatcsoport portfoliójából és az ipari termelési, valamint a mezőgazdasági és élelmiszeripari üzletág pedig nyereségbe fordult. A koronavírus-járvány hatása a turizmus üzletágára jelentős hatással volt, a többi szegmens azonban masszív profitot hozott.

Tovább a cikkhez
koronavirus
Disney
Németország
Elon Musk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Disney