Apple
Üzlet

Olcsóbban adja az Apple az iPhone-t Kínában

Portfolio
Az Apple csökkentette Kínában az iPhone-jai árát, a társaság készülékeit a Tmall és a JD.com esetében is kedvezőbb árakon vásárolhatják meg Kínában. A cég abban bízhat, hogy a koronavírus-járványt követően a kedvezményes árakkal új készülékek vásárlására ösztönözheti majd a kínai vevőket.

Az Apple csökkentette legújabb iPhone-jai árát Kínában egy jelentős online vásárlási fesztivál előtt, ezáltal támogatva cég eladásait a kínai gazdaság a koronavírus-járványt követő újranyitása után. Kínában az Apple több csatornán keresztül értékesíti termékeit: az Alibaba tulajdonában lévő Tmall oldalán az Apple hivatalos üzlettel rendelkezik. A JD.com az Apple termékek hivatalos viszonteladója, de az Apple szorosan együttműködik a céggel az árképzésben.

A Tmallon a felhasználók egy 64 gb-os iPhone 11-et 4 779 jüanért (669,59 dollár) vásárolhatnak meg, ami nagyjából 13 százalékkal alacsonyabb az eredeti, 5 499 jüanos árral összehasonlítva. Az iPhone 11 Pro ára 8 699 jüan helyett 7 579 jüanról indul, míg az iPhone Pro Max 9 599 jüan helyett 8 359 jüanba kerül. A nemrég megjelent iPhone SE, ami a legkedvezőbb árú az Apple készülékei között, 3 299 jüan helyett 3 099 jüanért vásárolható meg. A CNBC szerint az Apple saját kínai oldalán nem láthatók a fenti árcsökkentések.

A Tmall rivális JD.com esetében még nagyobb kedvezmények érhetők el: a 64gb-os iPhone 11 4 599 jüanba kerül, az iPhone 11 Pro ára 6 999 jüan, az iPhone Pro Max 7 499 jüanba kerül. A teljes árengedményt alkalmazva az iPhone Pro Max ára több mint 21 százalékkal kedvezőbb a JD.comon elérhető eredeti árhoz képest. Az iPhone SE 3 199 jüan helyett 3 069 jüanért vásárolható meg kedvezményesen. A JD.com szerint a cég a 6.18 nevű vásárlási fesztivál keretében minden nap kedvezményeket alkalmaz, de ezek mértéke változó; a fent felsorolt árak a június 1-i akciókat tükrözték. A JD.com szóvivője szerint az Apple termékek tranzakciós volumene június 1-jén, az értékesítés első órájában a háromszorosa volt a korábbi év azonos időszakának.

A 6.18 vásárlási fesztivál a nevével ellentétben általában több napon át tart, az Apple idén másodszor vesz majd részt az eseményen, a társaság saját bolti kínálatában pedig ritkábban tapasztalhatók kedvezményes árak. Egy elemző a CNBC-nek kiemelte, hogy az Apple a tavalyi eseményen való részvétele kedvező fogadtatásra talált és idén a koronavírus-járványt követő lezárások után az időzítés is kedvező lehet a társaság számára, mivel a vásárlók óvatosak a kiadásaikkal kapcsolatban és a kedvezmények ösztönözhetik a keresletet.

Az iPhone esetében a korábbi árcsökkentések a kereslet hiányára voltak visszavezethetők, azonban a cég eladásait Kínában segítheti a lezárások feloldását követő momentum, a CNBC szerint az Apple jól teljesített Kínában áprilisban, és a társaság abban bízhat, hogy a kedvezmények nyomán a vásárlók újabbakra cserélhetik le készülékeiket.

Az Apple hétfőn 0,9 százalékkal került feljebb, a társaság részvényárfolyama idén 9,6 százalékot emelkedett.

(CNBC)

Címlapkép forrása: Costfoto/Barcroft Media via Getty Images

Tőzsde
koronavirus_strand
etterem
horvátország tengerpart shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Tőzsde