tesla
Üzlet

Videón, ahogy egy Tesla beleszáll a felborult teherautóba

Portfolio
Belehajtott az országúton felborult teherautóba egy Tesla, amelyen feltehetően be volt kapcsolva önvezető funkció. A balesetben egyik vezető sem sérült meg, azonban nem ez volt az első eset, amely kétségeket vet fel a Tesla autopilot funkciójával kapcsolatban.

Drámai videó került ki hétvégén az internetre, amelyen egy Tesla az egyik tajvani országúton vélhetőleg teljes sebességgel haladva belehajt egy, az úton keresztben felborult teherautóba. A Tesla jármű a videón úgy néz ki, hogy semmilyen irányváltást nem kísérel meg a karambol előtt, annyi látszik, hogy füst száll fel az autó hátsó kerekei felől, tehát megkísérelte a fékezést, azonban ennek nem sok eredménye volt.

A Taiwan English News arról számolt be, hogy a tajvani országúti rendőrség előzetes vizsgálatai alapján a jármű 53 éves vezetője, Mr. Huang szerint a jármű autopilot módban volt, és 110 kilométer per órás sebességgel hajtott a baleset bekövetkezésekor. Mr. Huang állítása szerint ahogy meglátta a teherautót, rálépett a fékre.

A balesetben egyik vezető sem sérült meg.

Nem ez volt az első eset, hogy hasonló problémák merültek fel a Teslákkal, nemrég a cég egyik járműve rejtélyes körülmények között lehajtott egy szikláról a kaliforniai Santa Clara megyében. A helyi országúti felügyelet jelentése szerint a jármű 60 éves vezetőjét holtan találták a helyszínen. Arról viszont nincs bizonyíték, hogy a balesetben szerepe volt az autopilotnak.

Az Amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Ügynökség (NTSB) idén nyilvánosságra hozta, hogy az autopilot szerepet játszott a 2019-es kaliforniai halálos balesetben, amikor a jármű vezetője 12,3 másodperccel a baleset előtt 69 mérföld per órás sebességet állított be az autón, egy olyan úton, amelyen 55 mérföld per órás sebességkorlátozás érvényes. Az ügynökség arról is beszámolt, hogy a vezető kezei nem voltak a kormányon a balesetet megelőző 7,7 másodpercben.

Az NTSB hasonló konklúzióra jutott a 2016-os floridai balesetet illetően, amikor egy másik Tesla vezető nem reagált időben az úton lévő teherautóra. Az NTSB azt állapította meg, hogy az autopilot szerepet játszott a balesetben, amelyben a sofőr életét vesztette.

(ZeroHedge)

Címlapkép: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

Tőzsde
koronavirus_strand
etterem
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Tőzsde