Előfizetői tartalom

Bekeményített Szaúd-Arábia és Oroszország, elmaradhat az olajkartell ülése, amennyiben potyáznak a tagok

Portfolio
Továbbra is nagy a bizonytalanság akörül, hogy megtartja-e az OPEC+ az előrehozott ülését a holnapi napon. Bár az oroszok megegyeztek a szaúdiakkal, hogy kitolnák egy hónappal a jelenlegi 9,7 millió hordó/napos termelés-visszafogásukat, azonban van néhány renitens tag, aki keresztülhúzhatja a kartell és ezzel a piac számításait is.

Eddig úgy volt csütörtökön lehet a videó konferencia Terv szerint csütörtökön tartotta volna meg az OPEC+ a tervezett ülését, azonban a kartell két vezető hatalma, Szaúd-Arábia és Oroszország még mindig nem döntött az ülés megtartása kapcsán, ugyanis néhány ország nem tartotta be a májusi rekord méretű vágás teljesítéséhez vállalt ígéretét. Azt is hozzátették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés