Frankfurti tőzsde
Üzlet

Folytatódott a menetelés a Wall Streeten: 500 pontos rallyval zárt a Dow

Portfolio
Emelkednek Európában az irányadó részvényindexek, az optimista hangulatot a gazdaság újranyitásával kapcsolatos hírek támogatják. A magyar tőzsde felülteljesítő volt ma, amely részben annak köszönhető, hogy nagyot emelkedett a Mol és az OTP. A tengeretúli tőzsdék is emelkednek, miután a magánszektorban a várnál kisebb mértékben csökkent a foglalkoztatottak száma.

KItartott a jó hangulat

A nap végén a Dow Jones index 530 pontos, 2,1%-os emelkedéssel zárt. Az S&P-500 index 1,4%-kal, a Nasdaq pedig 2%-kal került feljebb. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Már 500 pontos pluszban a Dow

Nem csillapodik a jó hangulat a Wall Streeten, a Dow Jones index már 500 pontos, 2%-os emelkedésben van a keddi záráshoz képest. A fő ok továbbra is az, hogy a befektetők a járvány lecsengésében és a gazdasági adatok javulásában bíznak. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Ki gyártja majd a koronavírus elleni vakcinát? Amerikának már van öt jelöltje

Az amerikai kormányzat öt olyan céget választott ki, melyek a legesélyesebbek arra, hogy majd a koronavírus elleni vakcinát gyártsák – tudta meg a New York Times.

Tovább a cikkhez

Hatalmas állami mentőövet kap a Renault

Ötmilliárd eurós hitelt vesz fel a Renault, melyre a francia állam garanciát vállal – jelentették be szerdán. A lépést hetek óta tervezték, most sikerült megállapodni a feltételekben.

Tovább a cikkhez

Tovább tépik Amerikát

A kedvező makroadatok hatására a Dow már 400 pont feletti pluszban van, ez 1,6%-kal magasabb a tegnapi záróértéknél. A többi vezető index sem akar nagyon lemaradni, az S&P-500 1,2%-os, a Nasdaq pedig szintén 1,6%-os emelkedést mutat. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nagy rali volt ma a magyar tőzsdén

Nagyot emelkedett ma a magyar tőzsde, a BUX 3,8 százalékot emelkedett. A blue chipek szinte kivétel nélkül feljebb kerültek, a Magyar Telekom 0,4 százalékot esett, a Richter 1,8 százalékot emelkedett, a Mol 5 százalékot emelkedett, az OTP pedig 5,5 százalékot ralizott. A magyar tőzsdén a legjobban a Waberer's teljesített, melynek árfolyama 6,4 százalékkal került feljebb. A hazai börzén a leggyengébben az OTT-One teljesített, melynek árfolyama 4,1 százalékot esett.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Itt a friss brókersorrend: őrzi vezető helyét a Wood

Lenyugodtak a kedélyek a világ tőzsdéin májusra, ez látszódik a forgalmi számokon is, a budapesti tőzsde forgalma „normalizálódott” a március-április felfutás után. A brókercégek közül a Wood megőrizte a vezető helyét, az Erste állt a második helyen, a Concorde pedig a harmadik volt májusban a forgalmi rangsorban.

Tovább a cikkhez

Bekeményített Szaúd-Arábia és Oroszország, elmaradhat az olajkartell ülése, amennyiben potyáznak a t

Továbbra is nagy a bizonytalanság akörül, hogy megtartja-e az OPEC+ az előrehozott ülését a holnapi napon. Bár az oroszok megegyeztek a szaúdiakkal, hogy kitolnák egy hónappal a jelenlegi 9,7 millió hordó/napos termelés-visszafogásukat, azonban van néhány renitens tag, aki keresztülhúzhatja a kartell és ezzel a piac számításait is.

Tovább a cikkhez

Emelkednek az amerikai tőzsdék a nyitás után

Emelkednek a tengerentúli tőzsdék a nyitás után, a Dow 0,9 százalékos emelkedése mellett, az S&P 500 0,7 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,3 százalékot emelkedett, a tech-túlsúlyos index ezzel egy hajszálnyira van csupán a februári történelmi csúcsától. A gazdaság újranyitásával kapcsolatos optimizmus mellett az is támogatja az emelkedést, hogy az USA-ban a privát szektorban foglalkoztatottak száma az áprilisi közel 20 millióhoz képest májusban „csak” 2,8 millióval csökkent, ami jóval a 9 milliós elemzői várakozás alatt alakult.

Szlovén akvizícióról tárgyal az AutoWallis

Szlovén médiában megjelent hírekre reagálva az AutoWallis megerősítette, hogy tárgyalásokat folytat Szlovéniában, amelyek célja, hogy az AutoWallis akvizíció útján belépjen a személygépjárművek szlovén értékesítési piacára.

Tovább a cikkhez

Folytatódhat az emelkedés a tengerentúli tőzsdéken

Emelkedés jöhet a tengerentúli tőzsdéken, a határidős indexek állása alapján a Dow 0,7 százalékos emelkedése mellett, az S&P 500 0,5 százalékkal kerülhet feljebb, míg a Nasdaq 0,8 százalékot emelkedhet. Az USA-ban 2,76 millióval csökkent a magánszektorban foglalkoztatottak száma májusban, ami jelentős javulást jelent az áprilisi közel 20 millióhoz képest. Emellett a 9 milliós elemzői várakozásoknál is kedvezőbb volt a májusi adat.

Igazi nagyágyú érkezik ma az amerikai tőzsdére

A koronavírus-járvány miatt kialakult turbulens tőzsdei környezetben csendes volt az IPO szezon az év eddigi részében, néhány biotech céget leszámítva nem sokan mertek ilyen körülmények között elsődleges részvénykibocsátással próbálkozni, hiszen a magas volatilitás könnyen eltorzíthatja a frissen tőzsdére lépő cég értékeltségét.

Tovább a cikkhez

Ralizik a Mol

Tegnap igen gyenge finomítói árréseket publikált májusra a Mol, ma azonban a befektetők ezt félretették, és visszahúzták a 2000 forintos szintekre. Mind a hazai piacon, mind az európai olajtársaságok esetén felülteljesítő a hazai olajpapír. A tegnapi esés után ma 4,5 százalékot emelkedett a Mol árfolyama, mellyel ismét visszahúzták 2000 forint körüli szintekre a hazai olajpapírt. A tegnapi nap során közel került az árfolyam az 1900 forintos támaszhoz, melyről hamar vissza is pattant, kérdés azonban, hogy a 2000 forintos ellenállással hogyan birkózik majd meg a Mol.

Kitart a jó hangulat az európai tőzsdéken

Kitart a jó hangulat az európai tőzsdéken, amely a gazdaságok újranyitásával kapcsolatos híreknek, valamint az európai gazdasági mutatók javulásának tudható be. Egy hónap alatt 238 ezerrel lett több álláskereső Németországban a statisztikai hivatal ma közzétett adatai szerint. Az elemzői konszenzus 200 ezer volt, ezt tehát némileg meghaladta a valós szám. A május viszont már ebből a szempontból is javulást hozott Európa legnagyobb gazdaságában, áprilisban ugyanis több mint 370 ezren veszítették el állásukat. Emellett a feléledés jeleit mutatta májusban a koronavírus által először sújtott két ország, Olaszország és Spanyolország, a szolgáltatások beszerzésimenedzser-indexe előbbi országban 28,9 pont, utóbbiban 27,9 pont volt májusban az április összeomlás után.

A tegnapi esés után ma tépik a Molt

Tegnap igen gyenge finomítói árréseket publikált májusra a Mol, ma azonban a befektetők ezt félretették, és visszahúzták a 2000 forintos szintekre. Mind a hazai piacon, mind az európai olajtársaságok esetén felülteljesítő a hazai olajpapír.

Tovább a cikkhez

Bojár Gábor: én nem spekulálok a Park részvényeivel

A Graphisoft Park tavaly novemberben jelentette be először tervét, hogy egy szokatlanul nagy összeget, a cég teljes kapitalizációjának közel negyedét fizetik ki a részvényeseknek. A tranzakció most zárult le, a pénz napokon belül osztalék formájában a részvényesek számlájára kerül. Ebből az alkalomból kérdezzük Bojár Gábort, az igazagatótanács elnökét, hogy vonja le a többek számára meglepő tranzakció mérlegét.

Tovább a cikkhez

Tépik az OTP-t és a Mol-t

Kedvező részvénypiac hangulat uralkodik ma Európában, a kontinens vezető részvényindexein 1-2 százalék körüli emelkedést látunk, a magyar börze azonban felülteljesítő. A hazai blue chipek kivétel nélkül emelkednek, a legjobban ma az OTP teljesít, amelynek elsősorban technikai okai vannak. A Mol mai raliját részben az olajár emelkedése segíti, hiszen a Brent jegyzése már 40 dollár fölé került. Az Opus is nagyot emelkedett ma 79 millió forintos forgalmával a negyedik legforgalmasabb papír ma a BÉT-en. Az Opus emelkedése részben annak köszönhető, hogy közel 5 milliárd forintos nyereséggel zárta az első negyedévet a cég a működési eredmény szintjén, miután az energetikai vállalatok kikerültek a vállalatcsoport portfoliójából és az ipari termelési, valamint a mezőgazdasági és élelmiszeripari üzletág pedig nyereségbe fordult.

Beindult a rali, zsákolják az autógyártók papírjait

Nagyot emelkedett ma az autógyártók részvényárfolyama, az ralit elsősorban a francia gyártók vezetik, de a német autógyártók papírjai is nagyot emelkedtek.

Tovább a cikkhez

Az olaj már 40 dollár fölé kapaszkodott az oroszok kompromisszum-készségére

A legutolsó információk szerint Oroszország az előző héten állítottakkal szemben már belemenne a jelenlegi termelési szint július végéig való kitolásába, míg korábban a következő hónaptól már növelni akarta olajtermelését. Továbbra sem világos még, hogy lesz-e holnap OPEC+ ülés, a helyzet igen komplex, ugyanis továbbra sem lehet tudni, hogy lesz-e a járványnak második hulláma, illetve az emelkedő olajárak egyre több termelőt csábítanak vissza a piacra.

Tovább a cikkhez

Száguld az OTP, mi állíthatja meg?

Nagyot ment az elmúlt napokban az OTP, az emelkedés egyre meredekebb, megnéztük, meddig tarthat még a száguldás.

Tovább a cikkhez

Emelkednek az európai tőzsdék a nyitás után

Emelkednek az európai tőzsdék a szerdai kereskedésben, a DAX 1 százalékos emelkedése mellett, a CAC 1,1 százalékkal került feljebb, míg az angol FTSE 100 1 százalékot emelkedett. A milánói börze is feljebb került 1,1 százalékkal, míg a spanyol tőzsde 0,8 százalékot emelkedett. Az emelkedés egyrészt a gazdaság újranyitásával kapcsolatos pozitív hangulatnak köszönhető, emellett annak, hogy visszatért a növekedési pályára a kínai szolgáltatóipar májusban az új koronavírus-járvány miatt bevezetett gazdaságbénító intézkedések enyhítése nyomán - derül ki a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felméréséből. A szolgáltatószektor beszerzésimenedzser-indexe (BMI) májusban 55,0 pontra nőtt az áprilisi 44,4 pontról, visszaerősödve a növekedés és a visszaesést elválasztó, 50 pontos küszöb fölé.

Felpattant a magyar tőzsde a nyitás után

Felpattant a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX 1,2 százalékkal került feljebb. A blue chipek kivétel nélkül emelkednek, az OTP 2,1 százalékos emelkedése mellett, a Mol 0,8 százalékkal került feljebb, a Richter szintén 0,8 százalékot erősödött, a Magyar Telekom pedig 0,4 százalékot emelkedett. Ma az MNB repotenderére figyelnek a befektetők.

Emelkedéssel indulhat a szerdai kereskedés az európai tőzsdéken

  • Emelkedéssel indult a keddi kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, majd a piaczárás felé közeledve felrántották az amerikai indexeket, amelyek erősödéssel zárták a keddi napot. A befektetők gazdasági fellendüléssel kapcsolatos reményei háttérbe szorították az USA és Kína közötti feszültséggel kapcsolatos félelmeket, valamint az amerikai tüntetéssorozattal kapcsolatos aggodalmakat. A Dow végül 268 pontos plusz mellett 1,1 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,8 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 0,6 százalékos erősödéssel zárt.
  • Emelkednek az ázsiai tőzsdék szerdán, miután a gazdaságok újrainditásával kapcsolatos hírek és a fellendüléssel kapcsolatos várakozások háttérbe szoríthatták a járványügyi félelmeket és az amerikai tüntetéssorozattal kapcsolatos bizonytalanságot. A Nikkei 1,1 százalékos emelkedése mellett a hongkongi tőzsde 1,3 százalékkal került feljebb, a sanghaji börze 0,6 százalékot erősödött. Ázsia más részein is emelkednek a tőzsdék, a szingapúri börze 2,2 százalékos erősödése mellett a dél-koreai Kospi 3,2 százalékkal került feljebb.
  • Az amerikai határidős indexek feljebb kerültek ma reggel. A határidős DAX 110 pontos plusza 0,9 százalékos emelkedést vetíthet előre a szerdai piacnyitásra.
  • Szerdán az MNB repotenderére figyelnek a befektetők. Németországból a májusi munkanélküliségi adat érkezik, az eurozónából az áprilisi munkanélküliségi statisztikát teszik közzé. Az Egyesült Államokból a májusi ADP foglalkoztatottsági adat mellett a májusi szolgáltatói ISM beszerzési menedzserindexre és az áprilisi gyáripari megrendelésekre figyelnek majd a befektetők.
  • Feljebb került az olaj ára ma reggel, a júliusi leszállítású WTI jegyzése 2,2 százalékos erősödés után 37,7 dollárnál jár. Az arany árfolyama lejjebb került ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,2 százalékos esést követően 1 723,7 dollárnál jár.
  • A forint erősödik ma reggel az euróval szemben, egy euróért 345,18 forintot kell fizetni, míg egy dollár 308,11 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Hannelore Foerster/Bloomberg via Getty Images

Tőzsde
koronavirus_strand
etterem
horvátország tengerpart shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Tőzsde