Előfizetői tartalom

Újabb kereskedelmi háborút hirdet Amerika? Ebben már Magyarország is részt vehet

Portfolio
Az Egyesült Államok vizsgálja annak lehetőségét, hogy kereskedelmi korlátozásokat vezessen be azokkal az országokkal szemben, melyek digitális adó kivetését tervezik az amerikai technológiai óriásokra szabva – írja a CNBC. Az intézkedés a teljes Európai Uniót érintheti, ráadásul Magyarországon is tervben van hasonló adó kivetése.

Az amerikai kereskedelmi képviselő kedden jelentette be, hogy vizsgálatot kezdeményez Ausztria, Brazília, Csehország, az Európai Unió, India, Indonézia, Olaszország, Spanyolország, Törökország és az Egyesült Királyság ellen, mivel ezek az országok élen járnak a digitális adó bevezetésében. A CNBC-nek nyilatkozó szakértő szerint az USA a lépéssel nyomást akar helyezni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés