AstonMartin
Üzlet

Költségcsökkentés és létszámleépítés jön az Aston Martinnál

Portfolio
Akár ötszáz fős létszámleépítésre is sor kerülhet az Aston Martinnál, a brit luxusautó-gyártó emellett további költségcsökkentéseket is bejelentett csütörtökön.
  • Az Aston Martin csütörtökön új információkat tett közzé a társaság üzleti költséghatékonyság javítását célzó intézkedésekről. A cég által korábban közzétett tervek szerint csökkenti az orrmotoros sportautók gyártását, hogy hozzáigazítsák a kínálatot a kereslethez.
  • A társaság intézkedései a szervezeti struktúra változtatása mellett a költségbázist is összhangba hozzák az alacsonyabb gyártási volumennel, összhangban a jövedelmezőség helyreállítását célzó törekvésekkel.
  • Az Aston Martin tervei szerint a cégnél akár ötszáz fős létszámleépítés jöhet, a társaság ezzel kapcsolatban konzultációs folyamatot indít a szakszervezetekkel és a munkavállalókkal az elkövetkező napokban. A cég határozott lépéseket tesz más területeken a költségek csökkentése érdekében: a január végén bejelentett 10 millió fonton felül a társaság további 10 millió fontos működési költségmegtakarítást irányoztak elő, emellett a közvetlen gyártási költségek 8 millió fonttal, míg a beruházások 10 millió fonttal csökkenhetnek várhatóan (évesített bázison) a társaság szerint.
  • Az Aston Martin május végén jelentette be, hogy távozik posztjáról a cég vezérigazgatója, és Andy Palmert a Mercedes-AMG vezetője, Tobias Moers váltja majd a brit luxusautó-gyártó élén, augusztus elsejétől.
  • Az Aston Martin 4,1 százalékkal került ma lejjebb, a társaság részvényárfolyama idén 60,5 százalékot esett.

Címlapkép forrása: Galuschka/ullstein bild via Getty Images

Frankfurti tőzsde
Pedro Sanchez Angela Merkel
koronavirus nyaralás
koronavírus teszt
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Részvények, indexek, devizák és árupiacok élő elemzése, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Frankfurti tőzsde