Frankfurti tőzsde
Üzlet

Mérsékelt eséssel zárt a magyar tőzsde

Portfolio
Európában az elmúlt napok erősödése után lejjebb kerültek az irányadó részvényindexek csütörtökön, a befektetők kivártak ez EKB délutáni kamatdöntése előtt, majd gyorsan elolvadtak a mínuszok, miután a jegybank bejelentette, hogy 600 milliárd euróval megemelte az eszközvásárlási programjának keretösszegét. A magyar tőzsde mérsékelt eséssel zárt, a hazai blue chipek felemásan teljesítettek. A tengerentúli tőzsdéken esnek a csütörtöki kereskedésben.

Milyen koronavírus-válság? Új csúcson volt a Nasdaq

A friss amerikai munkanélküliségi adat hatására, valamint az Európai Központi Bank bejelentései következtében emelkedéssel nyitották a csütörtöki kereskedést a tengerentúli tőzsdék, azonban néhány óra után már elbizonytalanodtak.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt eséssel zárt a magyar tőzsde

Mérsékelt eséssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,2 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül az OTP 1 százalékot esett, a Mol 2,2 százalékkal került lejjebb, a Richter 3 százalékot emelkedett, a Magyar Telekom pedig 0,4 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsdén a legjobban az AutoWallis teljesített, melynek árfolyama 6 százalékkal került feljebb. A hazai börzén a leggyengébben az Enefi teljesített, melynek árfolyama 3,2 százalékot esett.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Szárnyal a Boeing

Bár alapvetően kedvezőtlen a piaci hangulat ma és az amerikai tőzsdék is mérsékelten esnek, a Boeing nagyot emelkedett, miután az Air Transport Services Group bejelentette, hogy további 12 Boeing 767-300 áruszállító repülőgépet lízingel az Amazonnak. Az első gépek május 29-én szállítják le, a többi 11 leszállítására pedig 2021-ben kerülhet majd sor. A Boeing árfolyama 5,3 százalékot emelkedett.

Mérsékelt eséssel indult a csütörtöki kereskedés az amerikai tőzsdéken

Mérsékelt esést látunk a tengerentúli tőzsdéken, a Dow 0,2 százalékos esése mellett, az S&P 500 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 0,3 százalékkal került lejjebb. Múlt héten újabb 1,88 millió amerikai veszítette el az állását a koronavírus következményeként. Ez a szám még mindig magasabb, mint a járvány előtt bármikor, de a kitörés óta folyamatos csökkenést mutat. A tartósan munkanélküliek száma 21,5 millió az országban.

Technológiai forradalom kezdődik, így lehet megjátszani a részvénypiacon

Brad Neuman, az Alger befektetési stratégája szerint az okostelefonok elterjedésével lezárult egy szakasz a technológiai fejlődésben, azonban rögtön át is lépünk egy 50 éves technológiai forradalmi időszakba, amelyet hosszútávon kifizetődő lehet megjátszani a részvénypiacon.

Tovább a cikkhez

Olvadnak a mínuszok

Pillanatok alatt elolvadtak a mínuszok az európai tőzsdéken miután a márciusban bejelentett eszközvásárlási program keretösszegét várt 500 milliárd euró helyet 600 milliárd euróval 1350 milliárdra emelte az Európai Központi Bank (EKB), és az eszköz futamidejét is meghosszabbították fél évvel. A kamatokon nem változtatott csütörtökön az eurózóna jegybankja.

Lejjebb kerültek az európai tőzsdék, az EKB döntésére várnak a befektetők

Az elmúlt napok ralija kifulladt az európai részvénypiacokon, a kontinens irányadó részvényindexei lejjebb kerültek csütörtökön, miután a piaci szereplők az Európai Központi Bank mai ülésére várnak. A befektetők leginkább arra kíváncsiak, hogy az EKB a mai kamatdöntő ülésén kiterjeszti-e a kötvényvásárlásait. A CAC40 0,7 százalékos esése mellett a milánói börze 1 százalékot esett, míg a német tőzsde 0,8 százalékkal került lejjebb.

Meglepte a német kormány az autógyártókat

A német kormány tegnap a vártnál jóval nagyobb gazdaságösztönző csomagot jelentett be, amelynek egyik része az, hogy megemelik az elektromos és hibrid autók vásárlásához nyújtott támogatást. Az autógyártók eredetileg azt szerették volna, ha a modern benzines és dízeles autók vásárlását is támogatta volna az állam, azok azonban kimaradtak a programból, amellyel kapcsolatban már most körvonalazódik, kik lehetnek a nyertesei és vesztesei.

Tovább a cikkhez

Meredeken emelkedik az OTP árfolyama - Érdemes még beszállni?

Április közepe óta 45 százalékot emelkedett az OTP árfolyama, ekkora rali után adódik a kérdés, olcsó vagy drága az OTP részvénye, adni vagy venni kell a bankrészvényt? A kérdést nem kellene túlbonyolítani, Csányi Sándor május közepén arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány előtti 15 ezer forintos OTP-árfolyam egyáltalán nem volt túlzó, és nincs kétsége abban, hogy az az ár vissza fog térni, szóval a bankvezér szavai alapján van még tere az emelkedésnek. Most megnéztük, mit gondolnak az elemzők az OTP-részvényről, olcsó vagy drága a fontosabb árazási mutatók alapján.

Tovább a cikkhez

Lefordult a BUX, ütik az OTP-t

Az irányadó európai részvényindexek a mai piacnyitás után a korábbi mínuszok egy részét képesek voltak ledolgozni, majd a kontinens irányadó börzéi a délelőtt második felében ismét lefelé vették az irányt, a DAX 0,6 százalékos esése mellett a CAC40 0,5 százalékot esett.

A régiós részvényindexek felemásan teljesítenek, a bécsi börze 0,7 százalékos esése mellett a lengyel tőzsde 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a prágai részvényindex 0,6 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsde esik, a BUX 5,8 milliárd forintos forgalom mellett 1,2 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül 3,2 százalékos esésével az OTP teljesít a leggyengébben.

Esnek a német autógyártók részvényei

Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek ma délelőtt, miután az elmúlt napok erősödései után a befektetők kivártak az Európai Központi Bank ma délutáni kamatdöntése felé közeledve. A CAC40 0,4 százalékos esése mellett a német tőzsde 0,6 százalékkal került lejjebb. A DAX komponensei közül az autógyártók részvényei különösen gyengén teljesítenek ma, miután Németországban a korábban kilátásba helyezett 80 milliárdos gazdaságélénkítő csomag helyett végül 130 milliárd eurós csomagban állapodtak meg szerdán, azonban az autóvásárlást ösztönözni hivatott kedvezmények csupán az elektromos járművekre vonatkoznak majd.

Lefordultak az európai tőzsdék a nyitás után

Nagy ralit láttunk tegnap az európai tőzsdéken, a lendület azonban mára kifogyott. A DAX 0,7 százalékos esése mellett, a CAC 0,6 százalékkal került lejjebb, míg az angol FTSE 100 0,4 százalékkal került lejjebb. Az milánói tőzsde is lejjebb került 0,6 százalékkal, míg a spanyol börze 0,6 százalékot gyengült. A Stoxx 600 6,4 százalékot emelkedett a héten a szerdai zárásig számítva, így a profitrealizálásról lehet szó, emellett az EKB kora délutáni kamatdöntését várják a befektetők.

Mérsékelt eséssel indult a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén

Mérsékelt eséssel indult a csütörtöki kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 0,4 százalékkal került lejjebb. A blue chipek felemásan teljesítenek, az OTP 0,2 százalékot gyengült, a Mol 0,4 százalékot emelkedett, a Richter 0,9 százalékot esett, a Magyar Telekom pedig 1 százalékot erősödött. Miután a héten nagy ralit láttunk a magyar tőzsdén, így a mai mérsékelt esés mögött profitrealizálás is meghúzódhat. Csütörtökön a KSH az áprilisi kiskereskedelmi statisztikáit teszi közzé, az ÁKK kötvényaukciót tart

Eséssel indulhat a csütörtöki kereskedés a német tőzsdén

A keddi és szerdai jelentős erősödést követően mérsékelt eséssel indulhat a csütörtöki kereskedés a német tőzsdén, a határidős DAX 47 pontos mínusza 0,4 százalékos esést vetíthet előre a mai piacnyitásra.

Mérsékelt elmozdulással indulhat a csütörtöki kereskedés Európában

  • Folytatódott az emelkedés a tengerentúli tőzsdéken szerdán, miután a gazdasági fellendüléssel összefüggő jelek háttérbe szorították a járványügyi félelmeket, és az amerikai tüntetésekkel kapcsolatos aggodalmakat. Az irányadó amerikai részvényindexek kivétel nélkül emelkedéssel zártak, míg a Nasdaq számára karnyújtásnyi közelségbe került a korábbi történelmi csúcs. A Dow végül 527 pontos plusz mellett 2,1 százalékkal került feljebb, az S&P500 1,4 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 0,8 százalékos erősödéssel zárt.
  • Ázsiában emelkedéssel indult a nap, azonban a csütörtöki kereskedés második felére a korábbi erősödés egy része elolvadt és az irányadó részvényindexek felemásan teljesítettek. A Nikkei 0,3 százalékos emelkedése mellett a hongkongi tőzsde 0,1 százalékkal került feljebb, a sanghaji börze 0,1 százalékot esett. Ázsia más részein felfelé kapaszkodtak a tőzsdék, a dél-koreai Kospi 0,3 százalékos erősödése mellett a szingapúri tőzsde 0,2 százalékot erősödött.
  • Az amerikai határidős indexek lejjebb kerültek ma reggel. A határidős DAX 5 pontos plusza minimális erősödést, illetve iránykeresést vetíthet előre a csütörtöki piacnyitásra.
  • Csütörtökön a KSH az áprilisi kiskereskedelmi statisztikáit teszi közzé, az ÁKK kötvényaukciót tart. Az eurozónából az áprilisi kiskereskedelmi eladási adatok érkeznek majd, emellett az EKB kamatdöntésére és Christine Lagarde sajtótájékoztatójára várnak leginkább a befektetők.
  • Lejjebb került az olaj ára ma reggel, a júliusi leszállítású WTI jegyzése 0,5 százalékos esést követően 36,6 dollárnál jár. Az arany árfolyama feljebb került ma reggel, a sárga nemesfém jegyzése 0,3 százalékos emelkedést követően 1 703,3 dollárnál jár.
  • A forint kissé gyengült ma reggel az euróval szemben, egy euróért 345,15 forintot kell fizetni, míg egy dollár 307,75 forintba kerül.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Hannelore Foerster/Bloomberg via Getty Images

Frankfurti tőzsde
Pedro Sanchez Angela Merkel
koronavirus nyaralás
koronavírus teszt
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Részvények, indexek, devizák és árupiacok élő elemzése, ötletelés.
Frankfurti tőzsde