bentley200605
Üzlet

A luxus is megszenvedi a válságot: minden negyedik dolgozóját kirúgja a Bentley

Portfolio
Majdnem minden negyedik dolgozóját elbocsáthatja a Bentley – jelentette be a luxusautó-gyártó pénteken. A cég az ezerfős leépítést a koronavírus-járvány miatti nehézségekkel indokolja.

Csütörtökön a nagy rivális Aston Martin és a Lookers autókereskedő jelentett be összesen kétezer fős elbocsátást, ezt követte a Volkswagen-csoporthoz tartozó Bentley bejelentése. A 4200 embert foglalkoztató brit gyártó dolgozóinak önkéntes felmondást ajánl fel, de nem zárja ki, hogy egyoldalú felmondásokra is sor kerül.

Ez egy szükséges lépés, hogy megvédjük a munkahelyek többségét, akik majd egy fenntarthatóbb modellben működtethetik a céget a jövőben – mondta Adrian Hallmerk, a Bentley elnöke. Hozzátette: a koronavírus-járvány nem az egyedüli oka a lépésnek, de felerősítette azt.

A Bentley autóinak többségét az északnyugat-angliai Crewe-ban gyártja, ahol hat hétre be kellett zárnia az üzemet a járvány miatt, majd május 11-én az elsők között indította újra a termelést. A cégnek több százmillió fontos kiesést jelenthet a leállás.

A mostani válság felgyorsíthatja a luxusautó-gyártó elmozdulását az elektronikus hajtás irányába, a cég célja, hogy 2023-ra minden modelljéből legyen hibrid, 2026-ra pedig tisztán elektromos.

Címlapkép: Getty Images

koronavirus
Disney
Németország
Elon Musk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
Disney